Pieni raparperikaunotar - gluteeniton ja laktoositon

perjantai 31. toukokuuta 2019



Emme oikeastaan ole jälkiruokaihmisiä, mutta silloin tällöin kaipaamme jotain ei liian makeaa ruoan päätteeksi. Eilen lounaan jälkeen iski tällainen kaipuu yhtäkkiä, joten ei kun raparperipuskan kimppuun. Halusin tehdä gluteeni- ja laktoosittomia piiraita, joten sekoitin mantelijauhoja, pähkinöitä, sokeria ja kanelia. Täytin ensin pienet tulenkestävät annosvuoat raparperikuutioilla ja sen jälkeen jauhoseoksella. Piirakoista tuli superherkullisia ja juuri sopivan makeita. Pallo riisivaniljajäätelöä kylkeen (suosikkini, katso kuva alhaalla) ja olimme tyytyväisiä. Jos haluat enemmän makeutta voit lisätä pienen lorauksen mangosiirappia tai vastaavaa.

4 pientä annosvuokaa:
250-300 g raparperia, kuorittua ja kuutioitua
1 dl mantelijauhoja
1/2 dl (sekalaisia) pähkinöitä, pilkottuina
(1 rkl psylliumia)
1/2 dl ruokosokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kanelia
noin 2 rkl voita

Voitele pienet vuoat, tai yksi iso, voilla. Jaa raparperikuutiot vuokiin. Sekoita muut ainekset paitsi voi. Laita sekoitus raparperin päälle. Laita pieniä voinokareita viimeiseksi. 
Paista piirakoita 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti kaunottarista jäätelön/vaniljavispin ja kahvin/teen kanssa.

Kuvien jälkeen olen linkannut arkiston muut raparperiohjeet, jos tarvitset inspiraatiota ja uusia ideoita. Otan kiitollisena vastaan kaikki risut ja ruusut!















Fantastinen kastike ankalle tai linnulle:

Tämä aasialaistyyppinen kastike on superihana vaikka grillatun/paistetun lohen kanssa:

Raparperikompotti suklaisen jälkkärin kaverina on kuin unelma:

Raparperi yhdistettynä mangoon ja vadelmaan on myös varteenotettava yhdistelmä. Ohje on gluteeniton:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti