Raparperi taipuu moneen. Aina ei ole pakko tehdä sitä iänikuista raparperipiirakkaa. Raparperikastike on napakymppi lisuke ankanrinnalle, joka rakastaa kirsikkaa, vadelmaa, herukoita ja marjoja, joissa on sopivassa suhteessa sekä makeutta että hapokkuutta. Kastikeresepti tulee kirjasta "Maulavirta: Lähiruokaa - makuja maaseudulta".
Ankanrintojen paistovinkki löytyy tästä
http://forrecuisine.blogspot.fi/2016/09/ankka-helppo-ja-herkullinen.html
Ankanrintojen paistovinkki löytyy tästä
http://forrecuisine.blogspot.fi/2016/09/ankka-helppo-ja-herkullinen.html
Raparperikastike riitti ainoastaan kolmelle tällä kertaa ... oli nimittäin sen verran hyvä.
Tarvitset:
1 puolikkaiksi renkaiksi leikattu iso sipuli
4 tl raastettua tuoretta inkivääriä
3 dl sentin paloiksi pilkottua raparperia
4 rkl hunajaa
3 vartta silputtua persiljaa
2 dl valkoviiniä, makea tai kuiva
Laita sipulirenkaat samalle kuumalle pannulle missä olet paistanut ankanrinnat. Kuullota hetki. Lisää inkivääri ja heti perään raparperi, hunaja ja persilja. Kaada päälle viini. Keitä hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
Tarvitset:
1 puolikkaiksi renkaiksi leikattu iso sipuli
4 tl raastettua tuoretta inkivääriä
3 dl sentin paloiksi pilkottua raparperia
4 rkl hunajaa
3 vartta silputtua persiljaa
2 dl valkoviiniä, makea tai kuiva
Laita sipulirenkaat samalle kuumalle pannulle missä olet paistanut ankanrinnat. Kuullota hetki. Lisää inkivääri ja heti perään raparperi, hunaja ja persilja. Kaada päälle viini. Keitä hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
Lasillinen valkoviiniä, jossa on hiukan makeutta sointuu hyvin tämän ruoan kanssa. Lisukkeeksi riisiä tai pelkkää leipää.
Tää raparperikastike menee kyllä ehdottomasti kokeiluun! Pakastimessa sattuu just sopivasti olemaan myös yks ankanrinta, jos viikonloppuna ehtis testaamaan =). Meidän raparperit on kyl tosin aika pieniä vielä...
VastaaPoistaTykkäsimme kovasti ankka-raparperikombosta. Kastike vain loppui alta yksikön! Onneksi minulla on ystävätär täällä saaressa, joka haluaa päästä eroon raparpereistaan!
Poista