Raparperikastiketta ja ankanrintaa

maanantai 29. toukokuuta 2017


Raparperi taipuu moneen. Aina ei ole pakko tehdä sitä iänikuista raparperipiirakkaa. Raparperikastike on napakymppi lisuke ankanrinnalle, joka rakastaa kirsikkaa, vadelmaa, herukoita ja marjoja, joissa on sopivassa suhteessa sekä makeutta että hapokkuutta. Kastikeresepti tulee kirjasta "Maulavirta: Lähiruokaa - makuja maaseudulta".

Ankanrintojen paistovinkki löytyy tästä
http://forrecuisine.blogspot.fi/2016/09/ankka-helppo-ja-herkullinen.html


Raparperikastike riitti ainoastaan kolmelle tällä kertaa ... oli nimittäin sen verran hyvä.

Tarvitset:
1 puolikkaiksi renkaiksi leikattu iso sipuli
4 tl raastettua tuoretta inkivääriä
3 dl sentin paloiksi pilkottua raparperia
4 rkl hunajaa
3 vartta silputtua persiljaa
2 dl valkoviiniä, makea tai kuiva

Laita sipulirenkaat samalle kuumalle pannulle missä olet paistanut ankanrinnat. Kuullota hetki. Lisää inkivääri ja heti perään raparperi, hunaja ja persilja. Kaada päälle viini. Keitä hiljalleen noin kymmenen minuuttia.

Käytän yleensä tätä kotimaista Hunajayhtymän hunajaa, joka sisältää myös kuitua.


Raparperia ei yleensä ole pakko kuoria jos se on tuore ja kunnolla puhdistettu.







Lasillinen valkoviiniä, jossa on hiukan makeutta sointuu hyvin tämän ruoan kanssa. Lisukkeeksi riisiä tai pelkkää leipää.

2 kommenttia:

  1. Tää raparperikastike menee kyllä ehdottomasti kokeiluun! Pakastimessa sattuu just sopivasti olemaan myös yks ankanrinta, jos viikonloppuna ehtis testaamaan =). Meidän raparperit on kyl tosin aika pieniä vielä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsimme kovasti ankka-raparperikombosta. Kastike vain loppui alta yksikön! Onneksi minulla on ystävätär täällä saaressa, joka haluaa päästä eroon raparpereistaan!

      Poista