Tulinen raparperikastike, joka sopii nautittavaksi lihan, linnun ja kalan kanssa. Sain runsaasti raparperia ystävättäreltä; siksi raparperireseptejäkin on nyt näkynyt täällä blogissa muutama kappale. En ole tehnyt ainuttakaan piirakkaa vielä tänä keväänä, ehkä sellainen on vielä tulossa. Mene ja tiedä.
Tarvitset:
1 keltasipuli
1 rkl oliiviöljyä
200 g puhdistettua raparperia
yhden limen mehu ja raastettu kuori
2-3 rkl hunajaa
pieni pala inkivääriä, raastettu
suolaa
sambal oelekia oman makumieltymyksen mukaan
Silppua sipuli ja freesaa se pehmeäksi oliiviöljyssä. Laita hetkeksi mukaan siivutettu raparperi. Lisää limen kuori ja mehu sekä hunaja. Keitä 5 minuuttia. Mausta raastetulla inkiväärillä, sambal oelekilla, lisähunajalla ja suolalla. Anna jäähtyä.
Kastike sai tehdä seuraa uunilohelle, wokatulle pak choylle ja riisille. Grillattu lohi voisi olla oikein sopiva seuralainen. Tästä löytyy uunilohi ja pak choy-resepti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti