Suklaaterriini & raparperikompotti

keskiviikko 6. kesäkuuta 2018



Luottojälkiruokani, joka ei koskaan epäonnistu. Helppo tehdä vaikka kesämökillä, jos sieltä löytyy jääkaappi, koska terriini tarvitsee noin 12 tuntia jähmettyäkseen kunnolla. Tein sitä taas viikonloppuna, kun meillä oli vieraita ja kaikki tykkäsivät kuin hullu puurosta. Tarjoilin makeata suklaaterriiniä raikkaan raparperikompotin ja hyvän vaniljajäätelön kanssa. Resepti tulee Allt om Mat-lehdestä, mutta olen vähentänyt hunajan määrää.

 Ainekset 4-6 hengelle:
150 g tummaa suklaata
75 g voita
0,75 dl juoksevaa hunajaa (otin 0,5 dl)
0,5 dl kuohukermaa
1 kananmuna
2 maustemittaa sormisuolaa

Sulata suklaa voin kanssa kattilassa. Lisää hunaja, kerma, kananmuna ja suola. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos pieneen pitkulaiseen vuokaan/rasiaan, joka on vuorattu muovikelmulla. Laita jääkaappiin noin 12 tunniksi (tai pidemmäksikin ajaksi). Leikkaa siitä sopivia siivuja ja tarjoile raparperikompotilla ja vaniljajäätelöllä. Terriini on aika tuhti, joten pieni siivu riittää yleensä.



Hyvänmakuinen raparperikompotti inkiväärillä ja korianterin siemenillä löytyy ennestään blogista
http://forrecuisine.blogspot.com/2017/05/raparperikompotti-nice-creamin.html


Hukutko kenties raparperiin? Tässä muutama vinkki mihin sitä voit käyttää:







4 kommenttia:

  1. Mahtavaa, tarvitsen juuri takuuvarman jälkiruokaohjeen, tämä tulee kokeiluun! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, määrä näyttää pieneltä, mutta se riittää kyllä kuuteen pieneen annokseen.

      Poista
    2. No nyt se on jähmettymässä, saa nähdä kuinka käy. :) Oli tosi helppo ja nopea ohje toteuttaa.

      Poista
    3. Toivottavasti maistuu! Maukasta lauantaita sinnepäin!

      Poista