Parsa ranskalaisittain yrttien, sitruunan ja parmesaanin kera

keskiviikko 15. toukokuuta 2019



Parsahulluus iskee aina tähän aikaan vuodesta, eikö niin? Joka kaupassa käynnillä nippu tai pari tarttuu sormiin. Minun oli pakko testata tätä ranskalaista reseptiä (Cuisine et Vins de France) saadakseni tietää, oliko se yhtä herkullinen kuin miltä se kuulosti. Syntisen hyvä alkuruoka. Vinegrettikastikkeeseen tulee sitruunaa, oliiviöljyä, tuoretta minttua, basilikaa ja persiljaa. Ja siihen voi vielä lisätä hieman pilkottua säilöttyä sitruunaa. Viimeiseksi höylättyä parmesaania. Kirpeä vinegretti, mieto parsa ja suolainen juusto on taivaallinen yhdistelmä. Kannattaa kokeilla!

Alkuruoka kahdelle:
1 nippu vihreää parsaa
merisuolaa
1 pieni sitruuna
1 pieni lohko säilöttyä sitruunaa
5-6 rkl oliiviöljyä
10 basilikan lehteä
6 mintun lehteä
4 oksaa sileälehtistä persiljaa
suolaa 
mustapippuria
höylättyä parmesaania


1. Hienonna säilötty sitruunan lohko. Hienonna myös yrtit. Purista mehu puolikkaasta sitruunasta. Aloita pienellä määrällä sitruunaa (ellet halua voimakasta sitruunan makua), lisää suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Vatkaa emulsioksi haarukalla ja lisää säilötty sitruuna ja yrtit. Tarkista maku ja lisää sitruunamehua, tai pieni määrä parsan keitinvettä jos kastike tuntuu liian kirpeältä.

2. Kiehauta kattilallinen vettä. Lisää hieman karkeaa merisuolaa ja keitä putsattu parsa kypsäksi. Nosta pois vedestä ja valuta hyvin.

3. Siirrä  lämmin parsa tarjoiluvadille ja kaada päälle yrttivinegretti. Viimeistele parmesaanilastuilla ja tarjoile heti.


Arkistosta löytyy monta parsaohjetta etiketillä "parsa". Tässä kolme ihan ehdotonta suosikkia:





Venäläinen luumupuumme kukkii täysillä tämän viikon … sitten eletään runsaan sadon toivossa alkukesä. Kaksi vuotta sitten hukuimme keltaisiin luumuihin, mutta viime vuonna jäimme valitettavasti ilman isompaa satoa. 


Assarini rakastaa luumuja ja hän hallitsee niiden syömisen sataprosenttisesti: luumu poimitaan maasta suuhun, muusataan ja kivi syljetään ulos. Viisas herkkusuulabbis. Vaikka kuvassa hän saa tyytyä ruohoon luumuja odotellessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti