Kaikista kaalilajeista tulee mahtavan makuisia grillissä. Tällä kertaa viipaloin kokonaisen kukkakaalin, sitten esikeitin ja grillasin viipaleet. Jugurtti-tahinikastike sai happoa sitruunasta ja sumakista ja lopputulos oli terveellinen ja maistuva lisuke/lounas.
1 kukkakaali paksuina siivuina
1-1,5 dl jugurttia
1-2 tl tahinia
1/4 sitruuna, raastettu kuori ja mehu
1tl sumakkia
suolaa
mustapippuria
1-2 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesamin siemeniä
minttua
Leikkaa kukkakaalista paksuja viipaleita, niin että kukinnot eivät mene rikki. Keitä niitä kevyesti suolatussa vedessä noin 2 minuuttia. Vatkaa yhteen jugurtti, tahini, sitruunan kuori ja mehu, sumakki. Mausta suolalla ja pippurilla. Sivele kukkakaalin leikkuupinnat öljyllä ja grillaa viipaleita 3-4 minuuttia/puoli. Siirrä vadille. Valele kastikkeella ja sirottele päälle mintun lehtiä, seesamin siemeniä ja syötäviä kukkasia, jos niitä sattuu kasvamaan nurkan takana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti