Raparperi-, vadelma-, mangojälkiruoka mantelijauholla

sunnuntai 18. kesäkuuta 2017


Gluteeniton, nopeatekoinen, erikoishyvä ja melkein sokeriton (1/2 dl kookossokeria) jälkkäri, joka upposi smetanan kanssa alta aikayksikön. Jäätelöfanit nauttikoot tätä herkkua vanhanajan vaniljajäätelön kera!

Tarvitset:
3 dl raparperikuutioita
2 dl (pakaste)mangokuutioita
2 dl (pakaste)vadelmia
Levitin hedelmät voideltuun piirakkavuokaan ja annoin niiden sulaa. Sillä aikaa sekoitin "täkin".

1 dl mantelijauhoja
1/2 dl kookossokeria
1 rkl psylliumia
1 tl vaniljapulveria

Sirottelin tämän sekoituksen hedelmien päälle ja vuolin hiukan voita päällimmäiseksi. 225 asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Sitten raastoin noin 20 g valkosuklaata piirakan päälle ja laitoin uudestaan uuniin 5 minuutiksi (ylälämpö). Suklaa palaa nopeasti, joten kannattaa kurkata uuniin kolmen minuutin kuluttua. Tarjoilin tämän jälkkärin smetanalla (crème fraîche sopii yhtä hyvin) ja muutamalla tipalla vaahterasiirappia mutta viime mainitun voi hyvin jättää pois. Mieheni mielestä jälkkäri oli parempi ilman siirappia.






Taitaa olla uinti mielessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti