Porkkanakakkupallot

keskiviikko 31. tammikuuta 2018



Yleensä nappaan suuhuni palan tummaa suklaata (70 tai 80%) kun mieleeni tekee makeaa. Olen laiska leipuri. Lähinnä siitä syystä, että silloin tulee aina syötyä liikaa sokeria jossain muodossa. Toissa iltana minut valtasi makean himo oikein kunnolla ja onneksi olin just pläräämässä K-kaupan ilmaislehteä K Ruoka. Sieltä söpöt porkkanakakkupallot osuivat sopivasti silmiini ja minulla oli kaikki tarvittavat ainekset kotona. Sekoitin nopeasti massan monitoimikoneessa, muotoilin palleroita ja laitoin ne jääkaappiin. Lisäsin enemmän mausteita kuin mitä reseptissä oli, mutta mielestäni se oli tarpeen. Herkullisen makuisia ja kaurahiutaleissa on kaiken lisäksi kuitua. Sopivat hyvin popsittavaksi koska vaan, kun makean himo iskee. Myös treenin jälkeen. Muutokseni reseptiin ovat sulkujen sisällä.

28 kpl reseptin mukaan (20 kpl, minun palloni olivat ehkä isompia)

200 g porkkanoita
6-8 tuoretta taatelia
2 dl gluteenittomia isoja kaurahiutaleita (normaali koko)
1 dl auringonkukansiemeniä (1/2 dl auringonkukan- + 1/2 dl pinjansiemeniä)
1/4 tl inkivääriä (1 tl)
1/2-1 tl kanelia (1,5 tl)
1/2 tl appelsiininkuorta raastettuna (1/2-1 rkl)
(hieman öljyä)

n. 1 dl kookoshiutaleita pallojen pyörittelyyn

1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi (karkeaksi) raasteeksi. Poista taateleista kivet.


2. Hienonna porkkanaraaste, taatelit, kaurahiutaleet ja auringonkukansiemenet tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella (suosittelen käyttämään monitoimikonetta). Lisää tarvittaessa tilkka öljyä, jos massa on liian kuivaa. Mausta seos inkiväärillä, kanelilla ja appelsiinikuorella.


3. Pyörittele kevyesti vedellä kostutetuin käsin massasta pieniä palloja. Pyörittele pallot kookoshiutaleissa ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa. Pallot säilyvät kylmässä pari päivää (ainakin).


Jos tykkäät käyttää taateleita sokerin sijaan, niin täältä löytyy aivan mieletön brownie-resepti.


http://forrecuisine.blogspot.fi/2016/11/brownie-taateleilla-ja-avokadolla.html












Koiralenkillä saimme tänään nauttia auringosta. Jäälle ei kuitenkaan ollut asiaa. Toivottavasti aurinko kultaa sinunkin päivääsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti