Lohirullat & linssi-kaprishöystö

torstai 18. tammikuuta 2018Todella kätevä juhlava kalaruoka isommallekin porukalle. Kaiken voi tehdä valmiiksi etukäteen ja sitten lykätä kalarullat uuniin sopivalla hetkellä. Kermainen linssi-kaprishöystö ja anjovis-mozzarellalohi ovat täydellinen makupari. Tulet vielä yöllä uneksimaan tästä ruokaelämyksestä. Ehkä. Jos mahdollista, käytä ranskalaisia Puy-linssejä. Mielestäni niillä on paras rakenne. Resepti tulee Antti Vahteran keittokirjasta "Hellan haltuun!". Olen  tehnyt pieniä muutoksia alkuperäiseen reseptiin.

Neljälle tarvitset:

500 g lohifilettä ilman nahkaa
100 g parman kinkkua (reseptissä pekonia)
100 g anjovisfileitä
150 g Buffalamozzarellaa
mustapippuria

 Leikkaa lohifilee neljäksi palaksi ja mausta pippurilla. Laita anjovisfileet ja leikatut juustoviipaleet lohen kummallekin puolelle ja kääri kinkkuun/pekoniin. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Kermainen linssi-kaprishöystö:

1,5 dl Puy linssejä (reseptissä 1 dl)
1 pilkottu salottisipuli (puuttui reseptistä)
2 dl kaurakermaa (ruokakermaa)
1 dl kaprista
1dl vesikrassia tai muuta mietoa yrttiä
1 dl smetanaa
1 rkl Dijon-sinappia
cayennepippuria
mustapippuria

1. Keitä linssejä suolatussa vedessä noin 15-20 minuuttia. Tarkista etteivät kypsy liikaa. Huuhdo ne kylmässä vedessä.

2. Lämmitä kerma, lisää joukkoon linssit, kaprikset sekä sinappi ja anna kiehahtaa. Lisää vesikrassit (käytin tilliä) ja smetana ja mausta pippureilla.

3. Nosta lohirullat linssi-kaprishöystön päälle ja koristele jollain vihreällä. Murustelin hieman viherkaalisipsejä komeuden päälle.

Nautimme ruoan kanssa burgundilaista punaviiniä. Keskitäyteläinen punaviini tai ryhdikäs valkoviini, kuten Riesling tai Gewürztraminer sopivat parhaiten tämän ruoan makumaailmaan.

Nautinnollisia hetkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti