Parsakaali aasialaisella dressingillä

perjantai 26. tammikuuta 2018Parsakaalista voisi kirjoittaa pitkän litanian, mutta keskitytään muutamaan seikkaan ja mennään sitten reseptiin. Parsakaali torjuu nesteiden kertymistä, vähentää nivelkipuja, auttaa kohentamaan ulkonäköä, auttaa syövän torjunnassa, vähentää anemiaa, lisää sydämen terveyttä, auttaa ruoansulatuksessa, torjuu masennusta jne. Se sisältää mm. isoja määriä C-vitamiinia ja vahvistaa näin  immuunijärjestelmää/vastustuskykyä. Mainio vihreä terveyspommi siis. Kunhan muistat höyryttää sitä 3-5 minuuttia, eikä keittää vedessä. Korkeissa lämpötiloissa se nimittäin menettää ravinteitaan.


Ainekset:
1 parsakaali varsineen

Kastike:
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl kalakastiketta
3 rkl sweet chilikastiketta
2 isoa raastettua valkosipulin kynttä
puolen limen mehu
1 rkl seesamin siemeniä

Paloittele parsakaali. Viipaloi varsi kiekoiksi. Mielestäni varsi on  kaikkein herkullisin osa. Höyrytä parsakaalia noin 5 minuuttia. Tarkista että se on al dente. Sekoita kaikki dressingin ainekset ja kaada lämpimän parsakaalin päälle. Ehkä hieman chilisuolaa tai sormisuolaa viimeistelyyn. Hyvä kylmänäkin.
Broccolineistä (pitkävartiset laihat parsakaalit) tulee myös ihanan makuisia kun valmistaa niitä uunissaTomi Björckin tapaan. Resepti löytyy täältä 
http://forrecuisine.blogspot.fi/2016/11/kanaburgerit-aasialaisittain.htmlMukavaa viikonloppua!
Tämä kuiva kuohuviini Sumarrocca Brut Nature Cava sopii paitsi juhlistamaan viikonlopun alkamista, myös aasialaiseen makumaailmaan.

2 kommenttia: