Kokonainen vasikan entrecôte lisukkeineen

maanantai 29. tammikuuta 2018Ostan välillä lihaa muualtakin kuin naapureiltani. Satuin kompastumaan kokonaiseen vasikan entrecôteen, joka kaiken lisäksi oli tarjouksessa. Pakko ostaa. Yleensä sidon aina ensin tällaiset kokonaisina paistettavaksi tarkoitetut palat, elleivät ne satu olemaan tasapaksuja luonnostaan. Leikkaessa siivuista tulee kauniimpia tällä menetelmällä. Tarvitset välttämättä myös lihamittarin, jotta lopputulos olisi täydellinen. Kevyt kastike ja muutama vihanneslisuke piristämään annosta väreillään ja terveydellään niin juhla-ateria on valmis.

Lihaan: Familia vaalea vasikan entrecôte palana, runsas 1 kg
muutama sipuli lohkoina
(valkosipulia)
suolaa ja mustapippuria
voita

 Sido liha tasapaksuksi palaksi. Suolaa, pippuroi ja ruskista voissa. Laita mukaan sipulilohkot. Siirrä koko hoito uunivuokaan ja laita paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kaada vähän vettä kuumaan paistinpannuun (tai valkoviiniä) ja kiehauta. Kaada neste uunivuokaan. Laita liha 150-asteiseen uuniin ja ota pois, kun mittari näyttää 54-56 astetta. Peitä liha, pidä se lämpimänä ja anna levätä ainakin 15 minuuttia ennen leikkaamista. Poista naru ja leikkaa siivuja entrecôtesta. Siivilöi uunivuoan neste (ei välttämätöntä), mausta vasikan fondilla ja suurusta Maizenalla jos haluat paksumpaa kastiketta.Raitajuuret salviavoissa: Lohko raitajuuria, suolaa ja pippuroi niitä ja paahda 200-225 asteisessa uunissa kunnes tuntuvat kypsiltä. Ruskista voita kattilassa ja lisää salvian lehdet loppua kohden. Lehdistä tulee rapeita ja todella maistuvia. Sekoita salviavoi raitajuurien kanssa. Suolaa ja pippuroi, jos tarve vaatii.Linssi- ja vihannesmuusi:
400 g palsternakkaa
200 g porkkanaa
1/2 iso punasipuli
10 sm purjosipulia, vihreä osa
(vihreitä) keitettyjä linssejä

Paloittele kaikki vihannekset ja keitä pehmeiksi suolatussa vedessä/kasvisliemessä. Kaada vesi pois ja muusaa karkeaksi (lisää hieman voita) ja sekoita linssien kanssa. Tarkista maku.Jos mieluummin grillaat pihvejä entrecôtesta, niin voin suositella seuraavaa tapaa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti