Nigellan taivaalliset ribsit

sunnuntai 7. tammikuuta 2018En ole löytänyt tämän reseptin voittajaa mitä ribseihin tulee. Olen kokeillut monenmoisia kikkoja, mutta otsikko ei valehtele: näistä tulee suussa sulavia ja mehukkaita: Nigella kyllä tietää. Meillä nämä valmistetaan jouluksi ja joskus kesälläkin noutopöytään. Taivaallisen maun salaisuus piilee yön yli marinoinnissa ja sitten uuni hoitaa loput kunnes liha irtoaa luista. Menestys ja menekki ovat taattuja. Annan hyvän neuvon: tee ainakin tuplasatsi, kun kerran aloitat. Itse teen aina kolminkertainen määrä ribsejä ja kuitenkaan se ei riitä mihinkään! 


Ainekset:
1 kg paksuja ribsejä
125 ml sweet chilikastiketta
60 ml soijaa
60 ml karpalokastiketta tai hilloa
yhden limen mehu
yhden mandariinin mehu


1. Leikkaa ribsit pienempiin paloihin. Sekoita kaikki ainekset pussissa ja lisää ribsipalat. Marinoi jääkaapissa yön yli (mieluummin pitempään).

2. Säädä uunin lämpötila 175 asteeseen. Kaada ribsit uunivuokaan ja peitä se foliolla. Paista uunissa tunnin verran ja käännä palat 30 minuutin jälkeen.

3. Tunnin jälkeen nosta uunilämpötila 200 asteeseen ja poista folio. Paista vielä 15-30 minuuttia ja valele marinadilla välillä. Kun liha näyttää irtoavan luista, ribsit ovat valmiit.

4. Syö käsin ja muista pyyhkiä kädet välillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti