Voitatteja & uunikasviksia

tiistai 19. syyskuuta 2017


Voitatti kuuluu sienisuosikkeihini: kolmetähtinen sieni, jota esiintyy runsaasti ainakin täällä Etelä-Suomessa. Kannattaa kerätä mahdollisimman pieniä tatteja, koska isot tuppaavat olemaan matojen pilaamia. Hatun tummanruskea, usein tahmea kalvo poistetaan ennen valmistusta. Sitten pannulle sipulin, valkosipulin ja yrttien kanssa ja paistetaan voi-öljysekoituksessa. Suolaa ja pippuria päälle. Herkullista! 



Oman puutarhapalstan sato on varmaan kaikkien mielestä erikoisen maistuvaa. Tällä kertaa käytin punajuurta, raitajuurta, porkkanaa, sipulia ja bataattia (ei vielä itse viljeltyä). Pilkoin kaikki kasvikset isohkoksi paloiksi ja sekoitin ne oliiviöljyn, valkosipulin, yrttien, suolan ja pippurin kanssa. Sitten levitin ne uunipellille ja laitoin 225-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi. Aika riippuu kasvilajeista ja palojen koosta. Testaa kypsyys veitsenkärjellä.







Valmistin nopean kylmän kastikkeen, joka koostui crème fraîchestä ja pehmeästä vuohenjuustosta. Hiukan yrttisuolaa ja mustapippuria päälle ja syntyi maukas kastike uunikasviksille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti