Päärynämarmeladi saksanpähkinöillä juustotarjottimelle

lauantai 23. syyskuuta 2017Mieheni päätti muutama päivä sitten että nyt on päärynöiden aika tulla alas puusta. Minun piti siis valmistaa niistä jotain hyvää niin pian kuin mahdollista, koska päärynät eivät kauan säily hyvinä. Ensimmäiseksi tein ihanaksi todettua päärynämarmeladia, joka sisältää kanelia, inkivääriä, sitruunaa ja saksanpähkinöitä. Se ansaitsee ilman muuta paikkansa juustotarjottimella!

Kuuteen keskikokoiseen purkkiin tarvitset:
2 kg päärynöitä
3 isoa sitruunaa, raastettu kuori ja mehu
3 kanelitankoa
raastettua inkivääriä maun mukaan
noin 20 saksanpähkinää
11-12 dl hillosokeria

1. Kuori, poista kota ja leikkaa päärynät pieniksi paloiksi. Laita ne kattilaan sitruunamehun, sitruunakuoren ja kanelitankojen kanssa ja anna kiehua hiljaa kannen alla noin 10 minuuttia.

2. Lisää sokeri ja sekoita kunnes se sulaa. Kiehauta uudestaan ja anna kiehua voimakkaasti noin 10 minuuttia ilman kantta.

3. Sekoita mukaan hienonnettuja saksanpähkinöitä, kun 5 minuuttia keittoajasta on jäljellä. Kuori vaahto. Anna marmeladin levätä noin 15 minuuttia, sekoita silloin tällöin. Täytä lämpimiin, steriileihin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä paikassa.Kommentti: Unohdin keittää sekoituksen ilman sokeria ensin. Sekoitin kaikki ainekset paitsi pähkinät heti ja annoin massan kiehua noin 15 minuuttia, kunnes päärynäpalaset olivat pehmenneet. En halunnut rikkikeitettyjä palasia. Jos sitä haluat, niin keität marmeladin hieman kauemmin. Ellet pidä inkivääristä, niin voit jättää sen pois. Jumalainen marmeladi varsinkin juustotarjottimelle!

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Onko tietoa, kauanhan tällainen säilyy kylmässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   Omani on säilynyt ainakin vuoden kellarissa, siis seuraavaan sadonkorjuun.

   Poista