Vastustamaton punajuuripiiras & chèvrecrème

torstai 28. syyskuuta 2017



Arvaatteko paljonko vihanneksia löytyy tämän herkullisen piirakan sisältä! Kokonainen kilo! Piirakkataikina koostuu kvinoasta, mantelijauhoista, perunajauhoista, voista ja munista. Punajuuret ovat pakollisia, mutta muuten voit valita mitkä kasvikset tahansa.  Lopputulos on kuitenkin suussa sulava, sen takaan! Alkuperäinen resepti löytyy Elle mat &vin lehdestä 6/2016.

Piirakkakuori:
4 dl kylmää keitettyä kvinoaa
2 dl mantelijauhoja
1 dl perunajauhoja
50 g voita
1 kananmuna

Täyte:
1 iso keltasipuli tai 2
500 g erilaisia kasviksia, esim. porkkanaa, palsternakkaa, maa-artisokkaa, juuripersiljaa
500 g punajuuria
1/2 dl hienonnettua timjamia
(tuoretta salviaa)
2 raastettua valkosipulin kynttä
suolaa ja pippuria
4 kananmunaa
3 dl kaurakermaa (mahd. enemmän)
150 g raastettua juustoa
öljyä paistamiseen

Chèvrecrème:
200 g chèvre-juustoa (käytin levityskelpoista vuohenjuustoa purkista)
1 dl crème fraîchea
suolaa ja pippuria

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki piirakkakuoren ainekset monitoimikoneessa. Painele taikina irtopohjalliseen vuokaan (noin 24 cm halkaisijaltaan). Minun oli pakko käyttää noin 1 dl vehnäjauhoja tässä vaiheessa: taikina oli sen verran löysää, ettei suostunut irtoamaan muuten sormistani. Kannatta varmaan  lisätä hiukan reseptin jauhomäärää. 

2. Esikypsennä kuorta uunissa noin 15 minuuttia.

3. Kuori sipuli, kasvikset ja punajuuret ja leikkaa paloiksi. Paista kaikki pannulla öljyssä. Lisää timjami, suola ja pippuri. Kaada kasvissekoitus esikypsytettyyn kuoreen.

4. Vatkaa yhteen munat ja kerma ja kaada sekoitus kasvisten päälle. Viimeiseksi raastettu juusto ja ehkä vähän ekstra timjamia ja muutama kierros mustapippurimyllystä. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.

5. Chèvrecrème: Sekoita vuohenjuusto crème fraîcheen. Mausta suolalla ja pippurilla.










Kommentti: Kuten sanottu minun oli pakko käyttää jauhoja, jotta taikina irtoaisi sormistani. Muuten piirakkakuori oli mahtavan makuinen. Punajuuripalaseni olivat hieman isoja, joten tee paloista hiukan pienempiä niin lopputuloksesta tulee tyylikkäämpi. Laitoin porkkanaa, raitajuurta, palsternakkaa, papuja, mangoldia ja maa-artisokkaa täytteeseen; kaikki omasta keittiöpuutarhasta. Piirakka oli todella täyttävä ja piste i:n päälle oli aina niin ihana vuohenjuustokastike. Tätä tehdään toistekin!

Jos tekee mieli muita hyviä punajuuriherkkuja, niin tässä muutama:






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti