Kaksi ihastuttavaa alkuruokaa punajuuresta

keskiviikko 6. syyskuuta 2017Punajuuret, raitajuuret sekä kurkut näyttävät viihtyvän kasvimaallamme tänä vuonna. Myös persilja ja salottisipulit ovat omaa tuotantoa. Niinpä päätin tehdä pari kaunista alkuruokaa  puutarhan antimista pieniin laseihin ja kuppeihin. Ihana tunne kun tietää, että kaikki on biodynaamisesti viljeltyä! Seuraavaksi siis pari ideaa pieniin punajuurialkuruokiin, jotka ovat näyttäviä myös seisovalla pöydällä. Eikö niin, että punajuurien väri näissä ruoissa on houkutteleva? Ja sitä paitsi kurkkukreemi raikastaa kivasti punajuuren makeutta.

Punajuurivelouté ja kurkkucrème lasissa

Ainekset 4-6 lasille:
persiljaa
suolaa
mustapippuria
puolen sitruunan mehu
1 pieni salottisipuli
2 dl paksua crème fraîchea
1-2 (avomaan)kurkkua
1 iso keitetty punajuuri

1. Laita keitetty punajuuri, 1 dl crème fraîchea ja hiukan persiljaa blenderiin. Surauta sileäksi ja mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.

2. Puolita kurkut ja poista pehmeä keskiosa. Leikkaa kurkusta pieniä kuutioita. Sekoita 1 dl crème fraîchea, sitruunamehu ja hienonnettu salottisipuli kurkun joukkoon. Lisää persiljaa, suolaa ja pippuria.

3. Annostele punajuuriveloutéta laseihin. Asettele kurkkukreemiä päälle ja koristele esimerkiksi dukkahilla ja persiljalla.
Punajuurimousse raitajuurisipseillä


Ainekset 4-6 annokselle:
2 isohkoa keitettyä puunajuurta
1-2 rkl mascarponea
1-2 rkl crème fraîchea
1/2 - 1 tl valkosipulipulveria
1-2 rkl viinietikkaa
persiljaa
suolaa
mustapippuriaSipseihin: raitajuuria

1. Kuori raitajuuret ja viipaloi hyvin ohuesti mandoliinilla. Varo sormia! Levitä ne uunipellille ja voitele hiukan oliiviöljyllä jos haluat. 150-asteiseen uuniin kunnes vaikuttavat kuivilta.

2. Laita keitetyt punajuuret, mascarpone, créme fraîche, valkosipuli, viinietikka, persilja, suola ja pippuri blenderiin. Surauta sileäksi.

3. Laita kylmään noin tunniksi. Annostele pieniin kuppeihin tai laseihin ja koristele sipseillä ja persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti