Pikasorbetti puolukasta ja macajauheesta

lauantai 30. syyskuuta 2017



Maca kasvaa Perun Andeilla ja on nauriin muotoinen  juurikasvi, jonka tiedetään lisäävän suorituskykyä ja elinvoimaisuutta. Toimii stressin poistoonkin. Se on luontaisesti vähärasvainen proteiinilähde ja sisältää myös runsaasti kuitua, B2-vitamiinia sekä kalsiumia, rautaa ja sinkkiä. Maku muistuttaa hieman kuivattua ja jauhettua lanttua. Sitä voidaan sekoittaa puuron tai pirtelöiden joukkoon, kuumiin juomiin tai sorbettiin. Tämä sorbetti sisältää puolukoita, macajauhetta, hunajaa ja appelsiinimehua. Kinuskikastike toimii erinomaisesti happamien puolukoiden makeuttajana. Terveellinen viileä jälkiruoka tai välipala.

Kahteen annokseen tarvitset:
2 dl jäisiä puolukoita
1 dl appelsiinimehua (mieluiten vastapuristettua)
1 rkl macajauhetta
hunajaa maun mukaan

Tarjoiluun: kinuskikastiketta (käytin valmista)

1. Sekoita sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa jäiset puolukat, appelsiinimehu ja macajauhe tahnaksi.
2. Mausta hunajalla makusi mukaan ja sekoita vielä kerran.
3. Annostele ja tarjoa kinuskikastikkeen kanssa. Nauti heti!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti