Kaalilaatikko kvinoalla

torstai 14. syyskuuta 2017
Kaalilajikkeitahan on pilvin pimein tähän vuodenaikaan: joko kaupasta ostettuja tai omin käsin viljeltyjä. Olen käyttänyt tavallista valkokaalia tähän laatikkoon, mutta yhtä hyvin voit vaihtaa osan esimerkiksi viher-, puna- tai ruusukaaliksi.

5x0,8 litran vuokiin ja yhteen isompaan uunivuokaan laitoin:

2 kg kaalia
1,2 kg jauhelihaa
2 isoa porkkanaa
3 sipulia + varret
1 solo valkosipulin
2 lemon drop chiliä
1-2 dl (kaura)kermaa
soijakastiketta
yrttisuolaa
mustapippuria
voita
1,5 dl keitettyä kvinoaa (kasvisliemessä)
korppujauhoja

Tein näin:
1. Suikaloin kaalin ja paistoin sen paistinpannulla voi-öljysekoituksessa. Paistoin lihan. Viipaloin vihannekset ja paistoin nekin nopeasti. Maustoin.

2. Sekoitin keitetyn kvinoan, paistetun lihan, chilit ja valkosipulin.

3. Yhdistin paistetun kaalin paistettuihin kasviksiin.

4. Voitelin vuoat ja laitoin ensin kerroksen kaali-vihannessekoitusta, sitten liha-kvinoasekoitusta ja viimeiseksi kaalikerroksen. Sekoitin kerman ja soijan ja kaadoin päälle. Voit käyttää enemmän kermaa jos haluat. Viimeiseksi laitoin hieman korppujauhoja ja muutaman voinokareen.

5. Sitten uuniin muhimaan noin tunniksi 200 asteeseen.Kommentti: Pakastin kertakäyttövuoat poikaani varten. Jos joku ihmettelee isoa lihamäärää laatikossa, niin treenaavat miehet syövät paljon proteiinia! Meille paistoin hieman sieniä ja tomaatteja, jotka sopivat kivasti laatikon kanssa. Viimevuotista säilöttyä kesäkurpitsaa löytyi vielä purkillinen kellarista ja se vasta oli piste i:n päälle!

Tässä toinen kaalilaatikkoresepti härkiksellä
http://forrecuisine.blogspot.fi/2016/11/harkiskaalilaatikko-yllatyshitti.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti