Luumukakku kaurahiutaleilla

sunnuntai 10. syyskuuta 2017



Jatketaan luumujen parissa vielä tovi. Tästä kakusta tuli todella maukas ja koostumus sai kiitettävän arvosanan vaikka epäröin hieman sekoittaa kaurahiutaleita taikinaan. Päätin jakaa tämän reseptin kanssanne, koska olin yllättynyt miten hyvänmakuinen kakusta loppujen lopuksi tuli!


Ainekset:
5 kananmunaa
2,5 dl hienoa sokeria

200 g sulatettua voita

1 dl mantelijauhoja
2 dl vehnäjauhoja (gluteenittomia)
1,5 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1 tl leivinjauhetta
3 tl aitoa vaniljasokeria

luumuja, lohkoina ilman kiviä


1. Vatkaa kananmunat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi.

2. Sekoita vuorotellen kylmää voisulaa ja jauho-leivinjauhesekoitusta muna-sokeriseoksen joukkoon.

3. Kaada taikina leivinpaperivuorattuun uunivuokaan ja asettele luumun puolikkaat päälle. Sekoitin omat luumuni keltaiseen chilihilloon (resepti tulossa) ennen kuin kaadoin ne taikinan päälle.

4. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin noin 20-25 minuutiksi. Tarkista tikulla että kakku on kypsä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti