SILAKKACEVICHE

maanantai 3. huhtikuuta 2017


Maalaisbistron uusi silakkasuosikki! Tein suomalaista cevicheä vastapyydetyistä silakoista, kun mies kerran tarjoutui poistamaan nahan ja vieläpä pyydystämään silakat kotilahdesta. Tuoreus oli siis taattu. Kokeilusta tulikin aivan mahtavan makuinen ja mieheni oli myyty eli työ oli vaivan väärtti. Olimme molemmat erittäin tyytyväisiä popsiessamme silakat. Idean tähän sovellukseen sain Skandimania-kirjasta.

200 g nahattomia TUOREITA silakkafileitä
2 sitruunaa/limettiä
kylmäpuristettua oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria
persiljaa/ranskalaista rakuunaa
1 limetti

Purista yhden sitruunan mehu lautaselle. Asettele silakkafileet lautaselle sisäpuoli ylöspäin. Purista toisen sitruunan mehu kalojen päälle. Anna marinoitua 2-3 tuntia kunnes fileet ovat valkoisia. Pidin ne jääkaapissa yön yli. Kuivaa fileet talouspaperilla. Lorauta kalojen päälle oliiviöljyä, ripota pinnalle merisuolaa/Maldonia ja pyöräytä muutama kierros pippurimyllystä. Hienonna persilja ja ripottele päälle. Hienonsin myös ranskalaista rakuunaa fileitten päälle ja meidän mielestämme se sopi vielä paremmin. Makuasia. Viimeistele annokset ohuilla limettiviipaleilla. Tarjoa saaristolaislimpun ja voin kera. Superhyvä suomalainen ceviche!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti