Sieni-munakoisopasta alla carbonara

tiistai 25. huhtikuuta 2017


Hyvännäköiset muodokkaat munakoisot kuuluvat perunakasveihin ja niiden alkuperä on Etelä-Aasiassa ja eteläisessä Intiassa. Munakoiso on yksivuotinen ja tarvitsee paljon lämpöä. Meillä sitä voidaan viljellä kasvihuoneessa. Munakoisoa käytetään mm. paistettuna, paahdettuna, grillattuna, keitettynä, gratinoituna ja paneroituna. Sen parhaat kaverit ovat oliiviöljy, valkosipuli, yrtit ja tomaatti. Ja mikä parasta: se on todellinen ravintoaineiden aarrearkku. Voit lukea enemmän täältä:


Tähän pastakastikkeeseen voit käyttää mitä tahansa sieniä: minulla oli kantarelleja pakasteessa ja kuivattuja mustia torvisieniä (niitä täytyy liottaa 10 minuuttia). Lopputulos oli mitä mainioin. Käytin gluteenitonta pastaa tällä kertaa. Yleensä käytän kikherne-, mustapapu-, edamame-, linssipastaa jne. Suosittelen kokeilemaan näitä värikkäitä terveellisiä pastalajeja.


Ainekset 2-4 hengelle nälästä riippuen:
360-400 g pastaa
suolaa
1 munakoiso
noin 300 g sieniä
1 sipuli
1 solo valkosipuli
1 rkl voita
3 rkl oliiviöljyä
100 g parmesaanijuustoa, raastettua
4 keltuaista
mustapippuria
rucolanversoja/persiljaa/basilikaa/timjamia/salviaa/rosmariinia

1. Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi ja ripottele niiden päälle
ruokalusikallinen suolaa ja anna hikoilla 20 minuuttia. Kuivaa suola pois talouspaperilla.
2. Täytä iso kattila runsaalla vedellä , suolaa vesi kunnolla ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi.
3. Paista munakoisokuutiot oliiviöljyssä (2 rkl) keskilämmöllä, kunnes ne alkavat ruskistua. Nosta munakoisot talouspaperin päälle, johon liika öljy imeytyy pois.
4. Lisää pannulle 1 rkl voita ja 1 rkl oliiviöljyä ja lisää sienet ja sipuli. Ruskista ja raasta joukkoon valkosipuli. Suolaa ja pippuroi ja lisää mukaan munakoisot ja silputut yrtit (käytin salviaa ja persiljaa).
5. Laita kulhoon 75 g raastettua parmesaania ja kananmunakeltuaiset ja sekoita.
6. Kun pasta on valmis, valuta se ja jätä lävikköön. Ota  hiukan keitinvettä talteen.
7. Sekoita kattilassa sienet, munakoiso ja pasta keskenään. Lisää muna-juustoseos ja sekoittele, jotta munaseos kypsyy ja sekoittuu tasaisesti pastan joukkoon. Lisää hieman keitinvettä, jos pasta tuntuu liian kuivalta. 
8. Lopuksi raastettua parmesaania, mustapippuria ja jotain kaunista vihreätä koristeluun.

Buon appetito!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti