LOHI & PAK CHOY

maanantai 10. huhtikuuta 2017


Lohi on monen suomalaisen suosikkikala. Se sisältää hyviä rasvoja ja löytyy usein tarjoushintaan kaupoista. Ja valmistustapoja on vaikka kuinka monta. Tämä lohifilee oli tarkoitettu grillattavaksi mutta sääolosuhteiden takia se päätyikin uuniin. Löysin kaupasta tuoretta pak choyta ja fenkolia, jotka päätin wokata lisukkeeksi. Söimme myös edamamepastaa mutta se ei oikein mahtunut kuvaan...liian pieni lautanen tai liian iso annos!

1 lohifilee
karkeata merisuolaa

Ripottelin merisuolaa fileen päälle ja annoin levätä huoneenlämmössä melkein tunnin. Pyyhin pois suolarakeet ja laitoin fileen 120-asteiseen uuniin. Jos haluat saada täydellisen lopputuloksen niin käytä digitaalista lämpömittaria ja ota lohi uunista, kun mittari näyttää 48 astetta. Sehän kypsyy vielä muutaman asteen, kun se tulee uunista. Ei kuulemma koskaan saisi antaa lohen sisälämpötila ylittää 50 astetta. Ja alhainen uunilämpötila (100-120) antaa parhaan tuloksen. Heti kun lohi tuli uunista levitin misovoita http://forrecuisine.blogspot.fi/2017/02/kuvepaisti-misovoilla.html sen päälle ja annoin voin sulaa. Voit käyttää mitä yrtti- maustevoita tahansa.
Tämä pyrstöpala valmistui aikaisemmin kuin paksumpi rintapala.

Muutama sana pak choysta. Se on suosittu salaattikaali kiinalaisessa ruoanlaitossa. Sillä on kevyt, makeahko maku. Sisältää paljon A- ja C-vitamiinia ja kalsiumia. Tuoreen pak choyn varret ovat kiinteät ja valkoiset ja lehdet tummanvihreät. Sopii erinomaisesti wokkaamiseen. 

1 iso pak choy
1 pieni fenkoli
1 siivutettu valkosipulinkynsi
1 siivutettu chili
1 limen raastettu kuori ja mehu
ruokaöljyä
hoisinkastiketta
soijakastiketta


Leikkaa pois kaalin alimmainen osa, niin varret irtoavat. Leikkaa fenkoli aika ohuisiin siivuihin ja säästä "tilli" koristeluun. Freesaa pak choy, fenkoli, valkosipuli ja chili ruokaöljyssä wokissa tai paistinpannussa. Muutaman minuutin jälkeen lisää soija ja hoisinkastike. Sekoita ja anna kiehua hetki kunnes kaalin valkoiset osat tuntuvat pehmeiltä. Lisää limen kuori ja mehu ja sekoita.

Annostele lohipala wokattujen vihannesten päälle ja nauti vaikka kuivan/puolikuivan kuohuviinin tai valkoviinin kera. Pelkkä vesikin kelpaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti