LAMMASENTRECÔTE & PÄÄSIÄISKASTIKE

lauantai 8. huhtikuuta 2017


Uudet ja vanhat lammasreseptit ovat näin pääsiäisen alla kovassa huudossa. Päätin testata ideaa, joka on pyörinyt päässäni: nimittäin tehdä kaunis pääsiäisenkeltainen kastike. Ja omasta mielestäni onnistuin siinä kiitettävästi. Kaveriksi kastikkeelle tein maustetun lammasentrecôten. Maustoin sen mm. asanilla(selitys alhaalla) , ja syödessä tuli todellakin mieleen Pohjois-Afrikka.

Ainekset:
4 lammasentrecôtepihvejä, noin kilon verran
1-2 tl asanimaustetta (Se sisältää korianteria, chiliä, kanelia, jeeraa, inkivääriä, kardemummaa, rosmariinia ja oreganoa. Eksoottinen ja ekologinen sekoitus lämpimiä mausteita ja yrttejä, Pohjois-Afrikan inspiroimana.
2-3 raastettua valkosipulin kynttä
yhden appelsiinin raastettu kuori
4 rosmariinin vartta (tai enemmän)
suolaa

Leikkaa pihvit auki niin, että yksi pitkä sivu jää kiinni. Avaa ja levitä liha. Mausta ja sulje. Anna maustua tunnin verran ennen kuin paistat pihvit. Ruskista voissa kuumassa paistinpannussa ja siirrä ne sitten 150 asteiseen uuniin, kunnes mittari näyttää 58 astetta (roosa). Anna mittarin mennä 62 asteeseen jos haluat kypsää lihaa. Laita lepäämään voipaperiin/folioon noin kymmeneksi minuutiksi. Voit leikata pihvit siivuiksi tai tarjota yhden kokonaisen per syöjä. Riippuu ehkä syöjästä ja nälästä!



Kastikkeeseen tarvitset:
1 keltainen paprika
puristettu mehu yhdestä appelsiinista
2 salottisipulia
1-2 keltaista chiliä (käytin 2 pakastettua lemon dropia)
1 kanaliemikuutio
noin 2,5 dl vettä
1/2 dl crème fraîchea (tai enemmän)


Paloittele paprika, sipuli ja chili. Purista appelsiinimehu. Freesaa sipuli, paprika ja chili öljyssä kaksi minuuttia. Kaada mukaan appelsiinimehu, vesi ja kanaliemikuutio ja anna kiehua hiljaa kunnes paprika on pehmeä. Sauvasekoittimella saat kastikkeesta sileän. Tarkista maut ja sekoita lopuksi hiukan crème fraîchea kastikkeeseen. Älä laita liikaa koska silloin se menettää keltaisuutensa. Lammas ja tämä kastike olivat aika täydellinen pari, varmasti koska lampaan mausteet olivat tasapainossa kastikkeen happamuuden kanssa.


Tämä Riojan punaviini oli hyvä valinta täydentämään annosta. Keskitäyteläinen ja keskitanniininen. Intensiivinen ja vivahteikas bouquet, josta löytyi yrttejä, marjoja ja tammea. Pehmeä jälkimaku.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti