MANGO BRÛLÉE

keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Törmäsin tähän pääsiäisenkeltaiseen kaunokaiseen netissä. Yhdistin kaksi reseptiä ja tuloksena oli tämä pieni terveellinen jälkiruoka. Olen itse aivan hulluna mangoon! Gratinoin puolikkaat uunissa, mutta niistä tuli mielestäni liian pehmeitä, joten suosittelen sen sijaan käyttämään kaasupoltinta. Silloin mango pysyy sisältä sopivan pehmeänä ja ainoastaan pinta saa kauniin värin. Seuraavalla kerralla teen niin. Mango brûlée tarkoittaa poltettua mangoa. 

Ainekset kahdelle:
1 tuore ja kypsä mango
1/4-1/2 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua kanelia
1/2 tl anchochiliä tai tavallista chilipulveria
1 tl vaahterasiirappia/sokeriaLaita uuni lämpiämään grillivastuksille 250 asteeseen tai, kuten sanottu, käytä mieluummin kaasupoltinta. Silloin et tarvitse uunia ollenkaan. Leikkaa mango kahteen puolikkaaseen kiven molemmilta puolilta. Hiukan hankala selittää miten, mutta tässä on opetusvideo: http://www.mango.org/en/About-Mangos/How-to-Cut-a-Mango

Kuivaa leikkauspinnat. Asettele puolikkaat niin, että ne seisovat tukevasti ja tasaisesti. Levitä vaahterasiirappi ensin ja sitten mausteet. (Käytä omia suosikkimausteitasi.) Jos käytät uunia, niin paahda mangoja uunin ylimmällä tasolla noin 8-10 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Jos käytät kaasupoltinta niin polta pintoja muutama minuutti kunnes väri on mieleinen. Bon appétit!
3 kommenttia:

 1. Tulin heti katsomaan minkälainen blogi tämä onkaan. Miten ihmeessä en ole tiennyt tästä aiemmin. Ihana ja mielenkiintoinen blogi. Täytyy vielä tutkia tarkemmin reseptejä. Sinun mangosi näyttää tosiaan olevan huomattavasti kypsempi. Laita ihmeessä kommenttia minulle jos pinnalta paahdettu versio on mielestäsi todella onnistunut. Silloin täytyy kyllä kokeilla sitäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu. Blogini on vasta 7 kuukautta vanha. Mieheni itse asiassa oli sitä mieltä että pehmeydestä johtuen mangon maku oli vähän kärsinyt. Tiedä häntä! Iloista ja makoisaa pääsiäistä!

   Poista
  2. Saman ikäinen blogi siis kuin minullakin, syyskuussa aloitin ja on kyllä tämä harrastus vienyt mennessään. Mangot ovat tosiaan aika hankalia. Raaka on kovaa ja pahaa ja ylikypsä maistuu vähän käyneelle. Saa olla ahkeraan tunnustelemassa, koska kypsyys on oikea ja silti voi välillä mennä vikaan. Ihanaa pääsiäistä myös teille!

   Poista