SUKLAAMOUSSEKAKKU VADELMILLA

perjantai 27. tammikuuta 2017



Tämä söpöliini ylsi heti suosikkikakkulistalle! Ja sinne on tosi vaikeata päästä, koska en liiemmin tykkää jälkiruoista enkä leipomisestakaan. Pieni makea jälkiruoka kruunaa kuitenkin aina hienon päivällisen ja tässä tulee tämän mahtavan makuisen suklaamoussekakun resepti. Suklaa ja vadelmat on lyömätön klassinen yhdistelmä, josta ainakin minä tykkään. Pieni pala tätä taivaallista kakkua portviinilasillisen kera sai tällä kertaa päättää nautinnollisen illallisen ystävien seurassa. Vaihdoin osan maitosuklaasta 70%:seen tummaan suklaan, koska en halunnut kakusta niin makeata. Resepti tulee Mitt kök-sivusta (muutokseni sulkujen sisällä).


Ainekset:
10 palaa (12-14 palaa)
200 g mantelimassaa (300 g)
2 kananmunaa (3)
2 rkl kaakaopulveria (3 rkl)


Suklaamousse:
200 g maitosuklaata (100 g maitosuklaa ja 100 g 70% tummaa suklaa)
4 dl kermaa

Täyte/koristelu:
200 g tuoreita vadelmia, pakastetut käyvät myös
(käytin 200g pakastettuja täytteeseen ja 200 g tuoreita koristeluun)

Tee näin:
1. Mantelipohja: Voitele ja korppujauhota irtopohjallinen kakkuvuoka, joka on halkaisijaltaan 22 cm. (Omani oli 25 cm ja siksi tein 1 1/2 satsia mantelimassasekoitusta.) Raasta mantelimassa karkeaksi. Lisää munat ja kaakaojauhe samaan kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella parin minuutin ajan kunnes seos on muuttunut tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista  175- asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa.
2. Suklaamousse: Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa kunnes suklaan lämpötila on 50 astetta. Vaahdota kerma. Sekoita kolmannes kermasta suklaaseen. Lisää varovasti loput kermasta kevyesti nuolijalla nostellen kunnes saat tasaisen moussen.
3. Täyte: Jätä kakku vuokaan. Leikkaa kakku irti vuoan reunoista ja tarkista että se on kunnolla irronnut. Levitä päälle kolmannes moussesta. Lisää puolet vadelmista ja kaada päälle loput moussesta. Tasoita pinta veitsellä tai nuolijalla. Laita kakku pakastimeen ainakin kolmeksi tunniksi. (Omani oli siellä melkein vuorokauden.) Irrota sitten varovasti kakku renkaasta veitsellä tai kuumalla ilmalla(hiustenkuivaaja). Puhalla renkaan ympärille. Poista sitten varovasti kakkuvuoan rengasosa. Koristele vadelmilla ja puuteroi tomusokerilla. Voit säilyttää kakun jääkaapissa 1-2 tuntia ennen tarjoiluhetkeä.






4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Yksinkertainen on mielestäni usein se kaunein! Tässä tapauksessa maku kyllä vei voiton. Kun on vieraita niin ei oikein muista ottaa kuvia. Kakkupalakuva jäi tietysti ottamatta! Sinulla on muuten mielenkiintoinen blogi! Terveisin Anne

      Poista
    2. Kiitos Anne! Minäkin olen tässä käyttänyt aamuani lukemalla sinun blogiaisi, ihania ulkokuvia sinulla! Löysin tänne Mallaspullan blogin kautta, olit siellä kommentoinut ankkapostausta. :)

      Poista
    3. Kiitos Sari! Toivottavasti oli mielekästä lukemista!

      Poista