MÄTIMALJAT

keskiviikko 18. tammikuuta 2017


Näyttävä, helppo ja täydellinen alkuruoka isommallekin vierasmäärälle. Voit tehdä kaikki valmistelut hyvissä ajoin niin sinulle jää aikaa seurustella vieraiden kanssa. Voit tehdä keiton vaikka päivää aikaisemmin ja antaa "kypsyä" kylmässä seuraavaan päivään. Annostele keittoa soppakulhoihin tai lasimaljoihin varttia ennen kuin vieraat soittavat ovikelloa. Koristele ranskankermalla, mädillä ja punasipulilla, ruohosipulilla tai tillillä. Kun tein tätä ruokaa ensimmäistä kertaa käytin hiukan huonosti hienonnettua punasipulia ja se kätki muut hienot maut allensa. Kun nyt tein tätä vieraille vaihdoin punasipulin ruohosipuliin (myös värin vuoksi) ja se oli minusta nappi valinta. Käytin muikun- ja siianmätiä mutta kehottaisin pysymään kirjolohen- ja siianmädin parissa (muikunmädin rakenne ei  kylliksi tehosta tätä ruokaa). Keittohan on itsessään aika miedon ja pehmeän makuinen koska se sisältää perunaa, purjoa, omenaa ja hiukan sinihomejuustoa. Resepti varastettu Gurmee-blogista.


Kuudelle tarvitset:
3 jauhoista perunaa (400 g)
1 hapahko omena (150-200 g)
100 g purjosipulia
0,5 l kasvislientä
50 g sinihomejuustoa
mustapippuria
suolaa
0,5 purkkia ranskankermaa (100 g)

Päälle:
0,5 purkkia ranskankermaa (100 g)
kirjolohen ja siian mätiä (savuinen todella hyvää)
punasipulia

1. Kuori ja lohko perunat. Kuori ja paloittele omena. Viipaloi purjo.
2. Keitä kypsiksi kasvisliemessä. Murenna juusto joukkoon ja soseuta ainekset. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää ranskankerma ja anna jäähtyä viileässä, jolloin maku paranee ja keitto sakenee.
3. Jaa pieniin soppakulhoihin tai lasimaljoihin. Levitä päälle kylmää ranskankermaa, koristele mädillä ja pieneksi hienonnetulla punasipulilla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti