KANI SINAPPIKASTIKKEESSA - RANSKALAINEN KLASSIKKO

keskiviikko 4. tammikuuta 2017


Suussa sulava kani-klassikko, joka on aika helppo valmistaa. Kerma, sinappi, sipuli, timjami, voi ja valkoviini tekevät kastikkeesta jumalaisen. Kauppahalleista löytyy yleensä kania ja nykyään myös Stockmannin valikoimasta. Eikä se ole kovin kalliskaan. Ellei kania löydy niin kanasta tulee hiukan miedomman makuinen versio. Käyttäkää Dijonin sinappia missä on kokonaisia sinapinsiemeniä, muuten kastikkeesta tulee tavallisen sinappikastikkeen makuinen. Ranskalainen nimi on Lapin à la moutarde. Voilà la recette de Hank Shaw.Ainekset:
1 paloiteltu kani
suolaa
4 rkl voita
2 isoa hienonnettua banaanisalottisipulia
noin 1,2 dl valkoviiniä
noin 1,2 dl vettä
noin 1,2 dl Dijon-sinappia (siemenellinen)
1 tlk kuivattua timjamia
noin 1,2 dl kuohukerma/ruoanlaittokerma
4 rkl hakattua persiljaaSuolaa kanipalat hyvin ja anna levätä huoneenlämmössä noin 30-60 minuuttia. Pyyhi kuivaksi ja ruskista voissa. Käytä keskilämpöä etteivät pala ja älä anna palojen koskea toisiinsa. Käytä kahta paistinpannua ellet saa paloja mahtumaan yhteen. Poista kanipalat, kun ne ovat valmiit ja paista sipulia noin 3-4 minuuttia. Kaada valkoviini joukkoon ja nosta lämpöä. Raavi pikkupalat irti paistinpannusta. Lisää sinappi, timjami ja vesi ja kiehauta. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Lisää kanipalat niin, että ne peittyvät kastikkeen alle. Laita kansi päälle ja anna kiehua hiljalleen noin 45 minuuttia kunnes liha melkein irtoaa luista. Voi mennä kauemminkin, mutta tunti pitäisi riittää. Villikani vaatii pidemmän kypsytyksen. Poista liha ja anna jäähtyä hiukan, mikäli aiot poistaa luut ennen tarjoilua. Teen yleensä niin, koska syömisestä tulee helpompaa. Anna kastikkeen kiehua kokoon noin puoleksi. Sammuta lämpö ja lisää kerma, persilja ja liha. Sekoita ja tarjoile. Tämän ruoan voi tehdä hyvissä ajoin ja lämmittää tarjoiluhetkellä...ehkä jopa paremman makuinen näin.

Kommentti: Maultaan parmpi kuin ulkonäöltään...suussa sulavaa. Tarjoilin kanikastikkeen keitetyillä perunoilla ja uunipaahdetuilla tomaateilla. Tomaattien makeus ja sinappikastike olivat kuin luodut toisilleen. Juomasuositus on laadukas valkoviini: nautimme valkoista Bourgognea ja testasimme myös punaista Bordeauxta. Molemmat sopivia!

Bon appétit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti