PIZZA KIKHERNEJAUHOILLA

perjantai 27. tammikuuta 2017



Trump yhdistettynä miellyttävään naposteluun kuulostaa mahdottomuudelta. Näiden sikahyvien pizzapalojen ja viinin ansiosta Amerikan uuden presidentin virkaanastumisen seuraaminen onnistui yli odotusten.


Olen testannut kaiken maailman pizzapohjia, mm. kukkakaalista ja quinoasta tehtyjä. Nyt löytyi kuitenkin voittaja, nimittäin tämä kikhernejauhopohja. Sekoitetaan kikhernejauhoja, vettä ja yrttimaustetta. Tosi helppo ja nopea ja koostumus on sopivan jämäkkä. Kun vaihtaa vehnäjauhot johonkin muuhun, ongelmana on usein pohjan vetisyys. Tämän kikhernepohjan idean äiti on Ulrika Davidsson; hän käytti pizzamaustetta mutta vaihdoin sen provencelaiseen yrttimausteeseen. Tein kaksi erilaista täytettä käyttäen metodia otetaan, mitä kaapeista löytyy. 

POHJA:
Yhteen uunipellilliseen tarvitset:
3 dl kikhernejauhoja
2 dl vettä
1-2 tl pizzamaustetta/yrttimaustetta

Sekoita kikhernejauhot, vesi ja pizzamauste. Anna levätä 10 minuuttia (tai vaikka koko päivän). Levitä taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.


TÄYTE:

Puoli pellillistä:
pestoa
punasipulia
valkosipulia
parmankinkkua
kaprista
mozzarellaa
mustapippuria



Toinen puoli:
pestoa
kevätsipulia
valkosipulia
chorizomakkaraa viipaleina
kaprista
juustoraastetta
mustapippuria

Levitä täytteet valmiille pohjalle ja paista vielä 10 minuuttia. Leikkaa sopiviksi paloiksi ja tarjoile rucolasalaatin kera.





Pizzat olivat liikasuolaisuuden rajamailla, koska olin käyttänyt pestoa ja kaprista. Voit vaihtaa peston tomaattikastikkeeseen tai jättää pois kaprikset. Tein myös salaatin, joka sisälsi romainea, pinaattia, hernepalkoja, retiisejä ja ituja. Roséviinietikka (uusi italialainen jossa hiukan makeutta) ja oliiviöljy toimivat kastikkeena.






Olisi mukavaa lukea teidän kommentit. Kommenttikenttä löytyy reseptin jälkeisessä osiossa. Assistenttikin olisi mielissään.

2 kommenttia: