RIISTAKEITTO

sunnuntai 8. tammikuuta 2017Valkohäntäpeuran niskasta tuli herkullinen keitto. Tähän keittoon voi käyttä mitä tahansa luullista riistaa ja myös nautaa. Valmistaminen vaatii kärsivällisyyttä: ensin keitetään lihaa noin 3-4 tuntia jona aikana herkulliset tuoksut leijailevat keittiössä. Tämän jälkeen keitoksen annetaan jäähtyä niin etteivät sormet pala, kun luut poistetaan ja liha revitään pieneksi. Vasta sitten keitetään perunat ja vihannekset ... kokopäivänprojekti mutta kiva sellainen! Ja kun ruokavieraat/perhe syövät lautasellisen lautasellisen perään ja ylistävät sinua niin saat palkkiosi!

Ainekset:
1 valkohäntäpeuran niska tai muu luullinen liha
vettä + merisuolaa (runsaasti)
4-5 laakerinlehteä
kokonaisia mustapippureita, noin 10 kpl
1 iso lohkottu keltainen sipuli

Puhdista liha kalvoista ja isoimmista rasvanpaloista. Paloita/sahaa liha kattilaan mahtuviin paloihin. Laita lihanpalat ja mausteet isoon kattilaan ja kaada kylmää vettä päälle niin että liha peittyy. Lisää runsas suola veteen. Kiehauta ja poista vaahto tarvittaessa. Anna kiehua hiljalleen noin 3-4 tuntia (valmista, kun liha irtoaa luista). TÄRKEÄÄ: Säästä liemi keittoon! Poista laakerinlehdet ja mustapippurit tai siivilöi lihaliemi. Anna lihan jäähtyä hiukan ja poista luut. Revi liha pienemmiksi paloiksi. Maista suolaisuus, mutta säästä suurin osa lihasta keittoon! Laitoin osan lihasta riistaterriinin. http://forrecuisine.blogspot.fi/2017/01/riistaterriini.html
Ainekset keittoon:
6-10 perunaa (jos pitää perunasta niin voi laittaa isomman määrän)
1/2 juuriselleri
3-4 porkkanaa
1 purjosipuli
(1 parsakaali )
3-4 musta-/viherkaalin lehteä
lihankeiton liemi
lipstikka-/yrttisuolaa
mustapippuriaLeikka vihannekset sopiviksi paloiksi ja keitä pehmeiksi lihaliemessä. Voit lisätä riistafondia pullosta, jos tarve vaatii. Kun vihannekset ovat al dente lisää liha ja anna keiton kiehua vielä muutama minuutti. Maista (lisää ehkä suolaa ja pippuria). Koristele hienonnetulla persiljalla, syö ja NAUTI!

2 kommenttia:

  1. Oi, tää olis just passeli keitto tällaiseen kylmään päivään kuin tänään oli! Tosin söin lounaalla juustoista porokeittoa, sekin toimi. Söpö hauva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä etelässä nolla astetta tänään! Haukku on mun assistenttini tai siis lähinnä koemaistaja ja esitiskaaja! Luotettava!

      Poista