PULLED PORO - POROPATA

torstai 12. tammikuuta 2017


Joulupukki toi minulle mieluisan lahjan ... nimittäin monta pakettia poroa. Tein heti lämmittävää poropataa pekonilla, vihanneksilla, yrteillä, hillosipuleilla ja lihaliemellä höystettynä. Inspiraation löysin Dilliä ja Piparjuurta blogista mutta tein muutoksia reseptiin, joka tulee tässä.



Ainekset:
1,7 kg luullista poronlihaa
200-300 g pekonia
5 isoa keltasipulia
5 valkosipulin kynttä
5 porkkanaa
2 rkl tomaattipureeta
3-5 dl punaviiniä
noin 0,5-0,7 litraa lihalientä
3-4 laakerinlehteä
2 tlk kuivattua rosmariinia
3-4 dl hillosipuleita purkista
mustapippuria
Maldon-suolaa






Käytin Crock potia valmistukseen, joten vähensin nestemäärää. En myöskään ruskistanut lihaa. Tässä seuraavat kuitenkin ohjeet valmistukseen tavallisessa padassa. Paloittele liha sellaisiin paloihin että ne mahtuvat pataasi. Leikkaa pekoni pieniin osiin. Ruskista pekoni ja siirrä sivuun. Ruskista liha voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun. Kuori ja hienonna sipuli ja paista voissa. Kuori ja paloittele porkkanat ja sekoita sipulin joukkoon. Siirrä sivuun. Freesaa tomaattipuree hetken voissa. Laita kaikki ainekset paitsi hillosipulit ja pekoni pataan ja kiehauta. Nosta pata 150-175 asteiseen uuniin noin kolmeksi tunniksi. Voit joutua lisäämään nestettä. Kun liha irtoaa luista ota pata uunista ja nosta lihapalat lautaselle. Anna jäähtyä ja revi sitten palasiksi ja laita takaisin pataan. Lisää hillosipulit ja pekoni. Lämmitä ja mausta suolalla ja pippurilla. Jos kastike jää ohueksi suurusta Maizenalla.









Lisukkeksi tein bataattimuusin linseillä. Muusi imee hyvin kastiketta, mutta tavalliset perunat tai riisi sopivat yhtä hyvin.



Minun on pakko näyttää toinen joululahja ... sain muutaman kauniin "clochen"... olen todennäköisesti ollut kiltti tyttö edellisvuonna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti