OMENAINEN POMMES ANNA - PERUNAKAKKU

perjantai 6. tammikuuta 2017


Peruna-omena sekoitus paketoituna pekoniin ... kuulostaako houkuttelevalta? Tästä voisi tulla peruna-addiktien vakioruoka, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Ainoana ruokana tai liharuoan tai grillattujen maukkaitten tuoremakkaroiden lisukkeena. Joulun alla söimme sitä herkullisen savustetun peurapaistin kanssa. Savustusmestari oli lankoni. Alkuperäinen Pommes Anna tulee Ranskasta. Pieni kielikoulu samalla: pommes de terre = perunoita(maaomenoita), pommes = omenoita. Idea tähän mukailtuun Pommes Annaan tulee Paul Svenssonilta...siis omenien lisääminen. Muistakaa käyttää happamia omenoita ... ei makeita. Olen muuttanut Paulin reseptiä hiukan.Ainekset:
200 g punaisia happamia omenoita
400 g pekonia
600 g kuorittua manteliperunaa
60-80 g ruskistettua voita
(1/2 tlk pimentón = espanjalaista savustettua paprikapulveria)
6-8 oksaa timjamia
suolaa
mustapippuria
Laita leivinarkki irtopohjalliseen kakkuvuokaan. Vuoraa vuoka pekonisiivuilla(katso kuvaa). Silppua timjamia päälle. Siivuta perunat ja omenat ohuiksi viipaleiksi (noin 1 mm) mandoliinilla tai juustohöyllä. Suosittelen mandoliinin käyttöä. Sekoita lämmin ruskistettu voi ja suola (sekä mahdollisesti pimentón)  perunoiden kanssa. Täytä vuoka peruna- ja omenasekoituksella ja pakkaa tiiviiksi. Viimeksi kerros omenasiivuja ja timjamia. Taita roikkuvat pekonisiivut yli niin että  vuokaan muodostuu pekonikansi ja taita leivinpaperi pekonikannen päälle ja vielä paino sen päälle.


Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Poista paino ja leivinpaperi ja paista vielä 10-15 minuuttia kunnes pekoni on kauniin värinen. Tarkista veitsen kärjellä että perunat ovat kypsiä. Kaada pois ylimääräinen rasva (sitä on aika paljon, siksi käytin  voita 60 g 80 g sijaan) ja siirrä tai kumoa tarjoiluvadille.
Kuvassa ei ole peuranpaistia, vaan naudan paahtopaisti ja kauris confit (reseptit tulossa joskus myöhemmin).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti