KOREALAISET LIHAPULLAT

maanantai 2. tammikuuta 2017



Meidän joulumenyyhyn kuuluu aina aasialainen ruoka (tai parikin). Oli jo kauan tehnyt mieli laittaa korealaisia lihapullia ja päätin että ne sopivat erinomaisesti yhtenä ruokana tähän meidän "erilaiseen" jouluun. Näissä on paljon potkua...ehkä vähän liikaakin - jopa meille...siispä olen vähentänyt gochujang chilipastan määrää (korealainen fermentoitu chilipasta) glaseerauskastikkeessa. Se on nimittäin aika tujua tavaraa! Tein pullista isohkoja...suosittelen pienempää kokoa jos haluaa tarjota niitä vaikkapa cocktailpaloina. Luulisin että broilerin jauheliha sopisi paremmin tähän...kuten yleensä kaikkeen aasialaiseen ruoanlaittoon...seuraavalla kerralla kokeilen sitä. Eihän näissä naudanlihasta tehdyissä palleroissa mitään vikaa ollut koska menekki oli kova! Resepti on netistä löytyvien ohjeiden summa.

1kg naudan/broilerin jauhelihaa
3 kevätsipulia silputtuna
4-5 valkosipulinkynttä raastettuna
1-2 rkl raastettua inkivääriä
1-1 1/2 rkl gochujang chilitahnaa
(1/2 dl Pankoa: japanilainen korppujauho)
2 tlk suolaa
valkopippuria
2 kananmunaa

Sekoita kaikki ainekset. Älä vaivaa liikaa. Käytin hyvin vähän Pankoa (loppui) ja sitä ei mielestäni tarvitse laittaa ollenkaan. Muotoile uunipellille sopivan kokoisia pullia (käytä muovikäsineitä) ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Pullat voi pakastaa uunivaiheen jälkeen ja sitten tarjoiluhetkenä lämmittää ja glaseerata.

Glaseerauskastikkeeseen tarvitset:
noin 1 dl aprikoosimarmelaadia (tai joku muu)
1 rkl Gochujang chilitahnaa
2 rkl riisiviinietikkaa
1-2 rkl soijaa

Sekoita kaikki ainekset pienessä kattilassa. Maista että saat sopivan tulisuuden. Vaikeata antaa tarkkoja mittoja koska kaikilla on omat tulisuusrajansa. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia kunnes kastikkeesta on tullut hiukan paksumpi. Kierittele pullat kastikkeessa tai sivele niitä kastikkeella. Ripottele paahdettuja seesaminsiemeniä ja hienonnettua kevätsipulia palleroiden päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti