Salviarucolapesto + 6 muuta pestoa

sunnuntai 7. heinäkuuta 2019




Maalaisbistron keittiössä yrttien kulutus on valtavaa; varsinkin kesällä, kun viljelen omia yrttejä isoissa laatikoissa. Ihanaa kulkea paljain jaloin nyppimään sopivia yrttejä sen hetken kokkauksiin. Käytän tuoreita yrttejä kaikkeen: uunivihanneksiin, paistaessani sieniä, kalaa, lintua ja lihaa, kaikissa keitoissa, kastikkeissa ja gratiineissa … sen lisäksi koristelen melkein aina ruokia niillä. Tämä rouskuva, hieman karkea pesto saa makunystyrät laulamaan ja se sopii kala-, lintu-, liha- ja vihannesruokiin yhtä hyvin. Kannattaa kokeilla!



Ainekset:

1 ruukku salviaa
yhtä paljon rucolaa (suurin piirtein)
50 g pinjan siemeniä
noin 70 g parmesaania tai pecorinoa
noin 3/4 dl hyvänlaatuista oliiviöljyä
loraus sitruunamehua
hieman suolaa

Silppua salvia ja rucola karkeaksi silpuksi. Paahda pinjan siemenet kuivalla ja aika kuumalla pannulla. Höylää juustosta lastuja. Käännä varovasti sekaisin kaikki ainekset. Lisää öljy, sitruunamehu ja suola. Jätä maustumaan ainakin tunniksi ennen tarjoilua.






Tarjoilin pestoa grillattujen kaalilohkojen, meksikolaisen pulled beefin ja tomaattisalaatin kanssa. Pulled beefin ohje ilmestyy blogiin viikon sisällä.


Blogista löytyy muitakin peston ohjeita:







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti