Kaikille sienihulluille suunnattu pestoresepti. Ellet aikaisemmin ole tehnyt sienipestoa niin nyt on tilaisuutesi tullut. Mahdottoman hyvää, usko minua! Reseptini on vain osviittana: voit käyttää muita pähkinöitä ja juustoja, mutta älä jätä timjamia pois. Se nimittäin antaa aivan erikoisihanan maun tälle tahnalle. Käytin itse kantarelleja, mustia torvisieniä ja herkkutatteja viimeksi tekemässäni pestossa. Otat mitä olet sattunut löytämään metsästä (siis ainoastaan syötävät sienet kelpaavat). Tämä tahna sopii paahdetun leivän ja saaristolaisleivän kanssa vaikka syyspäivällisen herkulliseksi aloitukseksi kasviskeiton seuraksi.
1 litra sieniä
voita paistamiseen
2 rkl timjamin lehtiä
sormisuolaa/sitruunasuolaa
mustapippuria
1 dl hasselpähkinöitä
2 dl raastettua (Västerbotten)juustoa
noin 1 dl oliiviöljyä
1. Puhdista ja paloittele sienet.
2. Paista voissa kunnes neste on haihtunut ja sienet saavat väriä. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita nopeasti sienet, pähkinät, juusto ja oliiviöljy monitoimikoneessa. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Tarjoile pestoa lämpimänä paahdetulla leivällä ja koristele halutessasi murskatuilla pähkinöillä ja persiljalla.
1. Puhdista ja paloittele sienet.
2. Paista voissa kunnes neste on haihtunut ja sienet saavat väriä. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita nopeasti sienet, pähkinät, juusto ja oliiviöljy monitoimikoneessa. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Tarjoile pestoa lämpimänä paahdetulla leivällä ja koristele halutessasi murskatuilla pähkinöillä ja persiljalla.
Jos olet etsimässä muita takuuvarmoja sienireseptejä, niin täältä löytyvät minun suosikkini:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti