Pesto porkkanan naateista & grillattuja porkkanoita

sunnuntai 25. kesäkuuta 2017



Nuorilla luomuporkkanoilla on ihanan makuiset naatit, joista teen pestoa aina silloin tällöin. En seuraa mitään tiettyä reseptiä, joten maku vaihtelee kerrasta toiseen. Tällä kertaa tein näin:

Otin 3 dl hienonnettuja porkkanan naatteja ja muutaman thaibasilikan lehden. Laitoin ne huhmareeseen 1/2 dl auringonkukan siemenien ja 1/2 dl pinjan siemenien kanssa. Lisäsin vielä 2 valkosipulin kynttä ja oliiviöljyä. Lisäsin vähitellen öljyä kunnes paksuus oli sopivanlainen. Jos paahdat siemenet ensin niin maku tiivistyy. Suolaa ja pippuria mielen mukaan. 


Grillasin kokonaisia pieniä porkkanoita ja vihreätä parsaa al denteksi. Leikkasin myskikurpitsan siivuiksi ja paahdoin uunissa. Tein myös valkosipulimajoneesin. Porkkananaattipesto on monikäyttöinen: leivän päällä, pastasalaateissa, pastakastikkeena tai kastikkeena grillatuille ruoille.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti