Ihana tillipesto juhannuspöytään

tiistai 18. kesäkuuta 2019



Tämän peston valmistus käy silmänräpäyksessä ja se sopii erityisen hyvin juhannuspöytään. Varhaisperunat ja savustettu kala ovat mitä parhaita kamuja sille. Toki tillipestoa voi myös sekoittaa pastan joukkoon tai käyttää salaattikastikkeena. Ohjeen löysin Yhteishyvä-sivustosta.

Ainekset noin 3 dl:aan valmiiseen pestoon:
1 tillinippu (noin 60g)
2 valkosipulin kynttä
1 dl parmesaanijuustoa
1 dl kuorittuja manteleita (käytin mantelilastuja)
2 dl rypsi- tai oliiviöljyä (laitoin hieman enemmän)
suolaa ja mustapippuria

Hienonna tilli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta juusto. Hienonna mantelit kulhossa teho- tai sauvasekoittimella. Lisää tilli, valkosipuli ja juusto. Soseuta hetki. Lisää öljy ja surauta tasaiseksi.
Mausta suolalla ja pippurilla.

HYVÄÄ JUHANNUSTA!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti