Kikhernesirkkafusilli yrttipestolla ja herneillä

lauantai 7. huhtikuuta 2018



Monien suosikkiruoka on pasta. Minun täytyy myöntää etten  ole kuulunut siihen kategoriaan. Vasta viimeisien vuosien aikana, kun olen tutustunut gluteenittomiin pastoihin, jotka sisältävät erilaisia kasviksia, olen ruvennut kiinnostumaan pastasta. Äskettäin suomalainen yritys Tervens on aloittanut kikhernepastojen valmistuksen Lempäälässä. Valikoimasta löytyy tavallista kikhernepastaa ja kolmenlaista eri tavalla maustettua pastaa: inkiväärillä, chilillä ja sirkoilla. Olen aikaisemmin testannut inkiväärifusillia http://forrecuisine.blogspot.fi/2018/03/suolaheinapesto-kikhernefusilli.html ja ihastuin kovasti siihen. Nyt vuorossa oli kikhernefusilli & sirkka. Sirkat pistivät hieman mietteliääksi ... mielenkiintoista. Tervensin sirkkafusilli on gluteeniton ja sisältää 24% proteiinia, kikhernejauhoa, kuivattua kotisirkkajauhetta 5% ja vettä. Pastan kaveriksi tein pestoa, joka sisälsi mantelia, mikroversoja ja rypsiöljyä. Lisäksi kiehautin nopeasti soijapapuja, vihreitä herneitä ja sokeriherneitä saadakseni annoksiin kaunista väriä ja tehdäkseni niistä vielä terveellisempiä.


Ainekset:

1 paketti Tervens kihernefusilli & sirkka
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.



Pesto:
runsas 1 dl kuorittuja, kuivapaahdettuja kokonaisia manteleita
4 dl yrttejä (käytin omia mikroversoja: basilika, krassi, rucola, mustasinappi, vesikrassi, fenkoli)
noin 1,3 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

Laita kaikki ainekset blenderiin. Aloita 1 dl:alla öljyllä ja lisää vähitellen kunnes pesto on sopiva koostumukseltaan.





Vihreät palkokasvit:
noin 2,5 dl soijapapuja, pakastettuja
noin 2,5 dl vihreitä herneitä, pakastettuja
noin 2,5 dl sokerihernepalkoja, tuoreita

Kiehautin vettä, maustoin sen suolalla ja lisäsin tuoreet sokeriherneet. Minuutin päästä laitoin joukkoon soijapavut ja vihreät herneet. Muutaman minuutin päästä tarkistin, että ne olivat lämpimiä ja kaadoin veden pois. Sitten lisäsin ne pestopastaan  ja tarjoilin ruoan koristeltuna sinapinkukilla. Ja täytyy myöntää että sirkkapasta oli todella hyvää ja ruokaisaa. Kannattaa kokeilla tätä terveellistä proteiinipommia.
tervens.fi





6 kommenttia:

  1. Miekin kokeilin: http://starbox.fi/maistamista/vahva-suositus-kikherneesta-tehdyt-makaronit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän... olen kyllä lukenut postauksesi. Hyvä tuote. Hyvin tehty Tervensin väki!

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä💛Proteiinipastaa kasviksilla löytyy täältäkin, mutta ilman sirkkoja, ja tuota olisi kiva kokeilla. 💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit ehkä pyytää tuliaiseksi Suomesta? Mausta huomaa kyllä että siinä on jotain muuta kuin pelkkiä kasviksia ...

      Poista
    2. Nästä vecka i Finland, så hittar säkert i supermarket

      Poista
    3. Jo, finns åtminstone på Stockmann, Ruohonjuuri och i K-marketarna.

      Poista