Kukaan perheessämme ei itse asiassa ole porsaanlihan ystävä, mutta tämä chilipesto ja hyvä kastike käänsivät pään. Erityisesti chilipesto on niin fantastisen ihanaa, että makua ei voi kuvailla: sinun täytyy itse tehdä se ja kokea kaikki makusensaatiot. Resepti on vanha aarre Allt om Mat-lehdestä vuodelta 2004.
Neljälle hengelle tarvitset:
600 g porsaanfilettä
1 tl suolaa
2 maustemittaa mustapippuria myllystä
2 rkl voita
Neljälle hengelle tarvitset:
600 g porsaanfilettä
1 tl suolaa
2 maustemittaa mustapippuria myllystä
2 rkl voita
Chilipesto:
3 rkl pinjansiemeniä
2 valkosipulin kynttä
1 rkl hienonnettua chiliä (käytin kuivattuja quindilloja)
1/2 dl auringonkukkaöljyä
3 rkl tomaattipyrettä
1/2 tl suolaa
Kastike:
1 dl kastiketta
2 rkl crème fraìchea
2 tl soija
mustapippuria
Tee näin:
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Aloita chilipestolla. Paahda pinjan siemenet kuivassa paistinpannussa kunnes tuoksuvat. Laita blenderiin kuorittu valkosipuli, pinjan siemenet, chili, öljy ja tomaattipyree ja aja pyreeksi. Mausta suolalla.
2. Mausta ja paista porsaanfilee voissa paistinpannussa. Siirrä uuninkestävälle vadille ja päällyystä pienellä määrällä chilipestoa. Laita lihamittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kun mittari näyttää 65 astetta liha on valmis. Anna lihan levätä 10 minuuttia, niin lämpö nousee 70 asteeseen.
3. Kaada 1 dl vettä paistinpannuun ja siivilöi liemi kattilaan. Lisää fondia, crème fraîchea ja soijaa ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Siivuta liha ja tarjoile loput pestosta erikseen.
Lisukkeena meillä oli paistettua siivutettua kukkakaalia yrttipeitolla. Muista käyttää kukkakaalin varretkin.
Todella maukasta.
Todella maukasta.
Italialainen luomu Sangiovese-viini oli hyvä valinta ... taustalla Maalaisbistron kesäkeittiö.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti