Parsaa appelsiinin, mantelien ja rakuunan kera

tiistai 26. kesäkuuta 2018



Hienostunut mutta helppotekoinen parsaruoka, jossa jokaisella aineksella on tärkeä tehtävänsä. Söimme tämän alkuruokana, mutta se sopii yhtä hyvin lisukkeeksi tai jopa pääruoaksi. Parsan pitää olla valkoista ja rakuunan ranskalaista, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen. Resepti löytyy Myllymäen kirjasta: Kasvikset, lisukkeena ja pääruokana. Omat muutokseni suluissa.

4 pientä annosta:
8 valkoista parsaa (10)
100 g voita (50-70 g riittää)
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1 dl paahdettuja manteleita (käytin lastuja)
1/2 dl riivittyä rakuunaa (ranskalaista)
suolaa

Kuori parsat tarkkaan ja varovasti niin, että niihin ei jää yhtään kuorta. Leikkaa tyviosa pois. ( Leikkasin parsat kahtia.) Sulata voi paistinpannulla ja ruskista se. Lisää pannulle parsat ja paista 3-5 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Sekoita joukkoon appelsiinin raastettu kuori ja mehu. Ripota pinnalle mantelit ja rakuuna. Mausta suolalla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti