Nyt tuli tehtyä yllättävä killeriyhdistelmä! Brie ja parsa valmistaikinan päälle ja uuniin, ja hetken päästä voit tarjota suussa sulavia snackseja vaikka drinkin seuraksi. En osannut lainkaan aavistaa, että sulanut Brie korostaisi parsan makua näin miellyttävällä tavalla. En taaskaan viitsinyt tehdä omaa galette-taikinaa, kun kerran suosikkini puff pastry löytyi jääkaapista. Että toimiiko?
Tarvitset:
1 puff pastry-rulla tai muu valmis voitaikina
1 nippu vihreää parsaa, mielellään aika ohutta
1 isohko pala Brie-juustoa, mikä tahansa käy
oliiviöljyä
sormisuolaa
mahdollisesti mustapippuria ja kuusenkerkkiä
Rullaa taikina uunipellille. Aseta ohuita siivuja Brie-juustoa taikinan päälle. Juuston kuorta ei tarvitse poistaa. Laita sitten puhdistetut ja kuoritut parsat tiiviisti juuston päälle. Paina niitä hieman. Muutama kierros pippurimyllystä ja sormisuolaa päälle. Viimeiseksi muutama tippa oliiviöljyä. Paista 200-225 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa sopiviin paloihin. Tarjoile sellaisinaan tai kylmäsavu-/graavilohen tai parmakinkun seuraksi.
Muita puff pastry-kokeilujani löytyy seuraavista postauksista:
http://forrecuisine.blogspot.com/2018/04/puff-pastry-ystava-hadassa.html
http://forrecuisine.blogspot.com/2018/04/vihanneskeitto-palsternakkasipseja.html
http://forrecuisine.blogspot.com/2018/03/levypiirakka-sipulilla-fenkolilla-ja.html
http://forrecuisine.blogspot.com/2017/05/marjatartaletit-creme-patissierilla.html
Pakko panna muistiin, vaikuttaa sekä helpolta että hyvältä ja vielä kuusenkerkkiä!
VastaaPoistaJep, näin on!
Poista