Parsasalaatti

tiistai 8. toukokuuta 2018



Kuten kuvasta varmaan näkyy, niin tämä mainio salaatti koostuu parsasta, fenkolista, punasipulista ja halloumista. Ihana appelsiini-oliiviöljy dressing antaa sille pirtsakkaa lisämakua. Reseptin määrä riittää kahdelle kevyeksi lounaaksi. Koska olin yksin syömässä tätä salaattia en ihan jaksanut syödä kaikkea. Seuraavana päivänä älysin lisätä siihen muutaman mansikan ja sehän toimi paremmin kuin hyvin. Voisin kuvitella tätä salaattia brunssitarjottavaksikin. Salaatin isä on Jamie Oliver, joka hallitsee nämä helpot ja nopeat tarjottavat ja varmaan siksi on suosikkini tällä hetkellä!

Tarvitset:
1 nippu vihreää parsaa
1 halloumijuusto, 250 g
1 pieni fenkoli (käytin puolet kuvan fenkolista)
1 pieni punasipuli
2-3 rkl hyvää oliiviöljyä
mehu ja raastettu kuori puolikkaasta appelsiinista
(mansikoita)

1. Kiehauta vettä kattilassa, lisää suolaa (1 rkl/1 litra vettä) ja 1 sokeripala. Keitä kuorittua parsaa noin 2-3 minuuttia kunnes se on al dente. Huuhtele se kylmässä vedessä, niin kaunis vihreä väri säilyy. Kuivaa pyyhkeellä tai talouspaperilla.

2. Puhdista fenkoli ja tee ohuita viipaleita mandoliinilla. Kuori sipuli ja viipaloi samalla tavalla.

3. Kuumenna paistinpannu korkealla lämmöllä. Viipaloi halloumi ja paista vähässä öljyssä kunnes molemmat puolet ovat kauniin värisiä.

4. Sekoita oliiviöljy, mehu ja raastettu appelsiinikuori. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

5. Asettele fenkoli, parsa, sipuli ja halloumi tarjoiluvadille ja kaada kastike päälle kun halloumi vielä on lämmin. Koristele fenkolin tillillä.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti