Kaalipata herkkutateilla

lauantai 15. syyskuuta 2018





Sekä kaali että sienet ovat nyt sesongissa, joten ei kun maukasta pataruokaa tekemään. Aineksia voi löytyä ihan nurkista. Kesäkurpitsaakin voi laittaa mukaan ja vähän lihaa, jos on sillä tuulella. Ja pelkillä kasviksillakin saa aikaan herkullisen lopputuloksen. Kannattaa kuitenkin paistaa kaalisuikaleet erikseen ennen kuin ne päätyvät pataan. Se on vaivan väärti, koska  tällä tavoin kaali maistuu paljon herkullisemmalta. 

Neljälle hengelle tarvitaan:
1 litra tuoreita tai vastaava määrä kuivattuja herkkutatteja (käytin noin 1,5-2 dl kuivattuja)
1 iso keltasipuli suikaleina
voita
300 g jauhelihaa
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl liha- tai sienilientä (käytin kuivattujen sienten liotuslientä)
suolaa
mustapippuria
tuoreita salvianlehtiä
tuoretta timjamia
1-2 (lemon drop) chiliä (jätä pois ellet ole chilifani)
1 rkl soijaa
500 g suikaloitua valkokaalia
1 pieni (keltainen) kesäkurpitsa

1. Viipaloi sienet ja paista sipulin kanssa padassa. Jos käytät kuivattuja sieniä, niin laita ne likoamaan lämpimään veteen 10-15 minuutiksi. Voit käyttää liotusvettä padassa.

2. Lisää jauheliha ja paista sekoittaen kunnes se on ruskistunut. Paista yhtaikaa suikaloitu kaali toisessa paistinpannussa, kunnes se saa väriä pintaansa.

3. Sirottele jauhot liha-sienisekoituksen joukkoon, sekoita ja lisää lientä vähitellen. Mausta yrteillä, suolalla, mustapippurilla ja soijalla ja anna padan kiehua hiljaa parisen minuuttia. Tässä vaiheessa leikkasin saksilla mukaan kuivattua chiliä siemenineen ohuen ohuina suikaleina. Jätä chilit pois jos haluat.

4. Sekoita mukaan paistettu kaali ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia. Tee ohuen ohuita viipaleita kesäkurpitsasta ja lisää ne pataan loppua kohden.

5. Tarjoile pata tuoreen leivän, uunipaahdettujen kasvisten tai keitettyjen perunoiden kanssa.






Kaalihan on nyt sesongissa ja todella maukas ja halpa raaka-aine. Plussana voi pitää sen terveellisyyttä ja vähäkalorisuutta. Aikaisemmat kaaliruokani löydät seuraavien linkkien alta:

forrecuisine.blogspot.com/2016/10/lammaschorizoburgerit-ja.html


forrecuisine.blogspot.com/2017/09/kaalilaatikko-kvinoalla.html

Sieniruokia löytyy "sienet" etiketin kohdasta.


2 kommenttia:

  1. Oi nam, kuulostaa ihan superhyvältä! Mä rakastan sieniruokia, mutta tällaista en olekaan koskaan testannut. Kiitos siis reseptistä! :)

    Nora / https://dreamerachiever.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Nora! Tämä pata vei todella kielen mennessään … sitä ahmittiin hullun lailla. Onnistunut kombo.

      Poista