Kesäkurpitsasäilyke inkiväärillä

keskiviikko 26. syyskuuta 2018 Otin talteen viimeiset kesäkurpitsat keittiöpuutarhastamme. Miettiessäni mitä loihtisin niistä tuli yhtäkkiä mieleeni ruotsalaisen Salt & Peppar -blogin vanha resepti, jota olen käyttänyt aikaisemminkin. Kokeile, jos tykkäät inkivääristä ja säilötyistä vihanneksista. Nämä hillotut kesäkurpitsaviipaleet sopivat grilli- ja liharuokien kanssa sekä voileivän päälle. Mausta ei pysty heti huomaamaan, että syö kesäkurpitsaa. Terveellisen ja pirtsakan inkiväärin määrää voi lisätä, kuten itse tein.

Ainekset kuvan kolmeen purkkiin:

2 kg kesäkurpitsaa (kuorittu ja käsitelty paino)

Liemi: 1,5 dl etikkaa (24%), minulla oli 12% ja käytin siitä runsas 2 dl
6 dl vettä (otin 5 dl)
1,5 kg sokeria (otin ainoastaan 1kg ja se riitti mainiosti)

1 sitruuna, ainoastaan raastettu kuori
5 cm tuoretta inkivääriä, raastettuna (käytin enemmän)
1 rkl jauhettua inkivääriä


1. Kuori ja halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa. Poista lusikalla pehmeä sisus ja leikkaa kurpitsan puolikkaat noin 1,5 cm paksuiksi viipaleiksi.

2. Kiehauta vesi, etikka ja sokeri. Kuori vaahto ja keitä kesäkurpitsaviipaleita noin 10 minuuttia tai kunnes ne tuntuvat pehmeiltä ja ovat melkein läpikuultavia. Nosta ne reikäkauhalla ja laita steriloituihin lasipurkkeihin.

3. Kuori tuore inkivääri ja raasta se pienimmällä terällä. Sekoita liemeen sekä jauhettu että tuore inkivääri ja sitruunan kuori. Anna liemen jäähtyä hieman ja kaada se sitten kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Sulje purkit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti