Jamien fenkoli vermouth-valkosipulivoissa

sunnuntai 2. syyskuuta 2018




En ole koskaan itse yrittänyt viljellä fenkolia, mutta käytän sitä silloin tällöin keittoihin ja risottoon. Tämä Jamie Oliverin uunipaahdettu fenkoli sopii sekä kalan että lihan lisukkeeksi. Suurimman työn hoitaa uuni, missä fenkoli viihtyy hyvin valkosipulin, voin ja vermouthin kanssa. Valkoviinikin käy vaikka  fenkolin mausta silloin tulee hieman erilainen. Olen kerran sekoittanut valkoviiniä ja marsalaa kun vermouthpullo oli tyhjä. Muista leivinpaperi; siinä mahtavien makujen salaisuus!

Ainekset neljälle:
3 fenkolia
1 valkosipulin kynsi, viipaloitu ohuiksi siivuiksi (3 kpl, mikä oli mielestäni tarpeellinen määrä)
3 isoa voinokaretta
1,5-2 dl vermouthia/valkoviiniä
suolaa
vastajauhettua mustapippuria

Lämmitä uuni 220 asteeseen. Poista huonot lehdet fenkolista ja viipaloi jokainen fenkoli noin neljään osaan päästä juureen. Miten ohuemmaksi viipaloit ne, sitä nopeammin ne kypsyvät uunissa. Lado kaikki ainekset paitsi fenkolitillit uuninkestävään vuokaan. Ota leivinpaperiarkki, pidä sitä juoksevan veden alla ja rutistele sitä niin että se pehmenee. Laita se tiiviisti ainoastaan fenkolin, ei vuoan ympärille. Näin fenkolista tulee "helvetin" hyvää (Jamien omin sanoin), kun se paahtuu höyryssä. Paahda uunissa noin 30 minuuttia kunnes fenkoli on pehmeää. Sirottele tilli ja hieman sormisuolaa päälle ja vie tarjolle.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti