HÄRKISKAALILAATIKKO - YLLÄTYSHITTI

tiistai 1. marraskuuta 2016




Härkis-tuote on kuuma puheenaihe tällä hetkellä...ja vasta tämän kokeilun jälkeen ymmärrän miksi! Härkis on kypsä härkäpapuvalmiste, jolla voi korvata jauhelihan ihan missä ruoassa tahansa. Päätin tehdä härkiskaalilaatikkoa, joka sisältää paljon muitakin vihanneksia; oikea terveyspommi! Ja tarjosin sitä nuorille miehille, jotka rakastavat lihaa...enkä kertonut totuutta ennen kuin olivat syöneet muhkeat annoksensa! Ilmeet kertoivat kaiken...maistui ja näyttikin ihan lihalta kuulemma. Olimme mieheni kanssa samaa mieltä, joten Härkistä tulen käyttämään jatkossakin. Tosi kätevää!



Valitsin seuraavat ainekset, jotka löytyivät kaapeista:

800 g suikaloitua valkokaalia
3 lehtisellerin vartta
2 punasipulia
3 valkosipulin kynsiä
2 keltaista paprikaa
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2 dl riisisekoitusta
250 g härkista (yksi pakkaus)
5 dl väkevää vihanneslientä (käytin 2 kuutiota)
2 chiliä
yrttisuolaa
mustapippuria
150 g fetajuustoa
voita

Munamaitoon:
2 dl Lempi 15% kermaa
2 kananmunaa
1/2 dl (tai vähemmän) soijaa




Keitä riisisekoitus/riisi ensin. Paloittele paprikat, sipulit, selleri ja kesäkurpitsa. Hienonna chilit ja valkosipulit. Paista valkokaalisuikaleet oliivi-rypsiöljysekoituksessa muutama minuutti. Paista nopeasti muutkin vihannekset. Kaada vihannesliemi joukkoon ja anna imeytyä hetken. Sekoita Härkis ja riisi joukkoon. Maista ja lisää suolaa tai muita mausteita. Siirrä valmis sekoitus kahteen isohkoon uunivuokaan. Murustele fetajuusto päällimmäiseksi.


Kaada lopuksi munamaitoseos päälle ja laita 200-asteiseen uuniin noin tunniksi. Höylää voita päälle puolen tunnin jälkeen, jos haluat. Voit myös lisätä nestettä jos siltä tuntuu. Ja jos maltat niin tarjoile vasta seuraavana päivänä...huomaat että kannatti! Älä unohda puolukkasurvosta!
Hyvää ruokahalua!






2 kommenttia:

  1. Oli pakko tulla heti vastavierailulle, sulla on kivoja ohjeita täällä blogissasi, pitää palata heti kiireimmiten tutustumaan lisää :) terkut saaranlautasella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari...kiva että tulit tutustumaan ja jättämään kommentin. Tervetuloa takaisin paremmalla ajalla! t. Anne Maalaisbistrosta

      Poista