LAMMASCHORIZOBURGERIT JA KAALIKVINOAPOMMI

sunnuntai 9. lokakuuta 2016




Valkokaali ihastuttaa monella eri tavalla: terveellinen, rasvaton, edullinen ja maukas. Se sisältää runsaasti rikkiä, joka pitää hiukset, ihon ja kynnet hyvässä kunnossa. Olen yhdistänyt kaalia mustapapuihin, härkäpapuihin, kvinoaan ja sipuliin tässä proteiinipommissa. Herkkuhampurilaisista löytyy lammasta, chorizoa ja fenkolia. Gluteiinitonta ja laktoositonta.





En ole varma löytyykö tätä Paulúnin supermixiä jo Suomesta, koska ostin sen Ruotsista. Ellet löydä sitä niin käytä keitettyä kvinoaa (ja raakariisiä). Olen kokeillut sitäkin ja maukasta tuli.




"Kaalilaatikkoon" tarvitset:
runsas 1/2 kiloa valkokaalia
1 iso punasipuli
1/2 isosta purjosipulista
3-4 valkosipulin kynttä
2 dl keitettyjä kuivattuja härkäpapuja (keitän koko pussillisen ja pakastan annospusseissa)
3 dl keitettyä Paulúnin supermixiä/kvinoaa ja riisiä
sipulifondia
vettä
2 rkl garam masalaa (maun mukaan tai vaihda muuhun mausteeseen)
1-2 rkl mustapippuria
suolaa
(chipotlechiliä)
1 rasia Mifúa
öljyä






Hienonna valkokaali, pilko purjo renkaiksi, punasipuli kuutioiksi ja pienennä valkosipuli. Freesaa kaikki öljyssä muutama minuutti, lisää mausteet ja kaada joukkoon sipulifondia/vihannesfondia ja niin paljon vettä kuin tarvitaan. Anna nesteen haihtua. Lisää muut ainekset, sekoita ja kaada öljyttyyn uunivuokaan ja päällystä Mifúlla. Käytin tätä välimeren Mifúa mutta yhtä hyvin voi käyttää naturellia tai meksikolaista. Tai voit jättää sen pois kokonaan. Halusin testata tätä uutuutta ja lopputulos oli hyvä ja kivannäköinen.




Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Voit lisätä lientä, jos pommi kuivuu liikaa.





Lammaschorizoburgereihin tarvitset:

400 g jauhettua lampaan/karitsan lihaa
280 g chorizo raakamakkaraa (esim. Saarioinen)
2 tlk hienonnettuja fenkolin siemeniä
1,5 rkl soijaa (oman maun mukaan)
1,5 rkl riisiviinietikkaa
1 iso raastettu valkosipulin kynsi
suolaa tarvittaessa

Sekoita jauheliha ja chorizomassa muihin aineksiin ja tarkista suola. Chorizo on aika chilivoittoinen, joten pippuria ei tarvita. Muotoile hampurilaispihvejä (9-10 kpl) ja paista niitä öljyssä 5-6 minuuttia/puoli. Valele pannun nesteellä paiston aikana.










Esimerkki valmiista annoksesta...lisäsin kyllä muutaman tomaatin kuvauksen jälkeen ja se toi aika kivan raikkauden annokseen! Ja  vihreä salaatti basilikan sijaan (basilikan lehdet syödään, eivät ole pelkkää korístelua) toimii aina.

Terveellistä herkuttelua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti