Lehtikaali-kesäkurpitsafrittata

sunnuntai 9. syyskuuta 2018



Periaatteessa frittataan voi käyttää kaikenlaisia vihanneksia. Vihanneslaatikon väsyneet vihannekset uppoavat mainiosti tähän ruokaan. Muut ainekset ovat kananmunat, juusto ja maito/kerma. Hävikkiviikkoa vietetään 10-16.9. Lue lisää täältä
https://havikkiviikko.fi/ ja tule mukaan kokkaamaan vastuullisesti.


Käytin seuraavia aineksia:
6 kpl mustakaalin lehteä, hienoksi suikaloituina
1 pieni kesäkurpitsa kuutioina, pehmeä sisus poistettuna
1 punasipuli, viipaloituna
1 pala purjosipulia, viipaloituna
voita
3 kananmunaa
2 dl kaurakermaa
1/2 dl kauramaitoa
1 rkl limemehua
200 g raastettua juustoa
suolaa
mustapippuria
1-2 tl kurkumaa

Paistoin ensin kaalin, kesäkurpitsan, sipulin ja purjon pienessä voimäärässä, noin 3 minuuttia, kunnes ne pehmenivät. Sitten sekoitin munat, maidon ja kerman ja maustoin suolalla, mustapippurilla, kurkumalla ja limemehulla. Sekoitin vihannekset munamaitoon ja tarkistin maut.
Kaadoin taikinan leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, kooltaan noin 20 x 30 cm. Laitoin vuoan 175 asteiseen uuniin noin 35 minuutiksi, kunnes seos oli hyytynyt ja saanut kauniin värin.






Olin hieman huolimaton suikaloidessani kaalin. Kannattaa tehdä lyhyitä suikaleita, niin frittatan leikkaaminen  sopiviksi paloiksi sujuu paremmin. Käyttämäni mustakaali on maultaan vahvempi kuin lehtikaali, mutta molempia voi tietysti käyttää tähän. Söimme frittatan lisukkeena savukalalle, mutta palat voi syödä tapasomaisesti koristeltuna graavatulla kalalla tai ilmakuivatulla kinkulla tai millä ikinä haluaa. Itse asiassa frittata on todella maukas sellaisenaan, ilman tilpehöörejä. Se voisi tehdä vaikutuksen brunssipöydälläkin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti