Täytetty grillattu mustekala

tiistai 5. joulukuuta 2017Nykyään monen grilli on kuumana ympäri vuoden. Tämä ehkä hieman kesäinen resepti tuo tuulahduksen Välimeren maista ja jos oikein yrittää, niin voi tuntea auringonpaisteen kasvoillaan. Mustekalan täyte koostuu kalafileestä, sipulista, chilistä ja yrteistä. Tarjoillaan sitruunan ja valkosipuli-yrttiöljyn kanssa. Paul Svensson teki aikoinaan ruoan Strömsö-sarjassa.


Ainekset neljälle hengelle:
15 kpl mustekalan putkiloita (squid)
600 g kalafilettä, esim. kuhaa, siikaa tai lohta
2 kpl salottisipulia, pilkottuja
1 punainen chili, pilkottu
1 valkosipulin kynsi, raastettu
4 rkl lehtipersiljaa, hienonnettu
4 rkl kirveliä, hienonnettu
1 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria

1 dl rypsiöljyä
puolikas valkosipulin kynsi


1. Suolaa kalafilee kauttaaltaan. Hiero siihen vähän oliiviöljyä. Laita se grilliin nahkapuoli alaspäin. Grillaa kunnes kalan liha on valkoista ja kiinteää, noin 5 minuuttia. Grillaa ainoastaan toiselta puolelta ettei neste karkaa.

2. Freesaa sipuli, valkosipuli ja chili pienessä määrässä oliiviöljyä kunnes ne ovat pehmeitä saamatta väriä. Laita kalan liha sipuliseokseen persiljan ja kirvelin kanssa. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

3. Huuhtele mustekalat, poista kalvot ja sisukset, katkaise lonkerot. Täytä mustekalaputkilot kalafärssillä. Sulje cocktail-tikulla. Grillaa mustekalat ja lonkerot nopeasti kaikilta puolilta kunnes ne tuntuvat kiinteiltä. Varo kuitenkin grillaamasta niitä liika, koska silloin ne sitkistyvät. Grillin on oltava todella kuuma. Puolitoista minuuttia grillissä pitäisi riittää.

4. Valkosipuliöljy: Sekoita rypsiöljy ja valkosipuli sauvasekoittimella tai huhmareessa. Lisäsin myös hieman yrttejä.

5. Asettele mustekalat yrttipedille lautaselle ja lorauta päälle valkosipuliöljyä ja sitruunamehua ja rouhi mustapippuria päälle. Sekoita ja tarjoile heti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti