Simsalabim alkuruoka suomalaisittain

torstai 7. joulukuuta 2017Tarjoilin tätä nopeatekoista ja helppoa juhlavaa alkuruokaa, kun juhlimme Suomen 100-vuotiasta taivalta perheen parissa. Kunhan tarvittavat ainekset löytyvät kotoa, niin kokoat tämän herkun silmänräpäyksessä. Lisäsin juhlantuntua tarjoilemalla sitä korkeista cocktail-laseista. Voit käyttää kylmäsavu- tai graavattua lohta, maustettuja tai naturelleja katkarapuja ja majoneesia/smetanaa/crème fraîchea.

Ainekset neljälle:
2-3 dl kylmäsavulohta pieninä kuutioina
1 pussillinen valkosipuli- ja yrttimarinoituja katkarapuja
1 purkki kirjolohen mätiä
1-2 dl majoneesia
1 pieni purkki smetanaa
tilliä
mustapippuria
hieman sinappia

Sekoita hienonnettua tilliä, kalaa, katkarapuja, smetanaa, sinappia ja puolet mädistä. Mausta mustapippurilla. Suolaa ei ehkä tarvita. Annostele laseihin ja koristele tillillä ja lusikallisella mätiä. Paistoin saaristolaislimpun siivuja nopeasti voissa ja tarjoilin niitä alkuruoan kanssa. Tein niistä kolmioita.

Kommentti: Vaihda smetana crème fraîcheen, jos haluat kevyemmän version. Juomana ehdottomasti samppanjaa, kuohuviiniä tai valkoviiniä. Äitini olisi myös viettänyt 100-vuotisjuhlaansa tänä vuonna ja käyttämäni liina servetteineen on hänen perujaan. Luulen että hän on tyytyväinen siellä jossain.Maisemat ovat Tampereelta: Pyynikki ja Pyhäjärvi. Assistentti halusi mennä kävelylle ennen päivällistä.


Toinen  lohi-mäti alkuruoka löytyy täältä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti