Sous le ciel de Paris 2

sunnuntai 17. joulukuuta 2017


Viimeinen kuva-kavalkaadi Pariisin matkalta. Ensin Montmartre kehnossa säässä tällä kertaa. Klassinen kahvila-ravintola charmikkaine eri-ikäisine tarjoilijoineen piristää kuitenkin harmaankin päivän.


Klassinen aperitiivi Pernod + vettä ja jäitä maistuu anikselta ja kuten asiaan kuuluu houkuttelee esille pienen näläntunteen.Sacré-Coeur kuvattuna väärältä suunnalta...
... ja oikealta.

La Sainte-Chapelle Notre-Damen lähellä. Gotiikan helmi, Notre-Damea paljon pienempi, mutta sisältä hienostuneempi ja  kauniimpi. Valtavat keskiaikaiset lasimaalaukset ja voimakas värimaailma saavat sanattomaksi.Valloittava mosaiikkilattia.

Illallisristeily Seine-joella. Pariisi iltavalaistuksessa on aina yhtä henkeensalpaavaa. Lukuisat yritykset järjestävät näitä risteilyjä: nyt valitsimme Bateaux Parisiens, joka ehkä ei ollut paras valinta. Luottokortilla maksu takkuili ja vaikka olimme tehneet varauksen etukäteen, jouduimme kinaamaan hyvän tovin. Luulen että käytimme Bateaux Vedettes-nimistä yritystä viimeksi. Siellä oli valkoiset pöytäliinat ja romanttista viulumusiikkia, mitä nyt jäätiin kaipaamaan. Yleensä ruoka on kaikilla laivoilla hyvää ja jonkinlaisia musiikkiesiintyjiäkin löytyy aina.
Lopuksi haluan suositella ravintolaa, joka sijaitse vastapäätä Père-Lachaisen -hautausmaata. Kävellessä hautausmaalla ja ihaillessa kaikkien kuuluisuuksien hautoja voi nälkä yllättää ja silloin kannattaa kipaista kadun yli tähän Au Rond Point-ravintolaan. Kohdallemme osui onneksi Ranskan miellyttävin, nopein, osaavin ja humoristisin tarjoilija. Kaikki kävi kuin tanssi: sipulikeitto, avokado-rapusalaatti, maalaissalaatti, päivän liharuoka ja juomat tulivat eteemme kuin liukuhihnalta. Tarjoilija ehti jopa rupatella välillä ennen kuin taas ryntäsi palvelemaan muita asiakkaita. Ranskalaiset tarjoilijat ovat tehokkuuden mestareita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti